Karulauk ja kitsejuust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liina Karron

Kevad ajab kepsutama! Esimesed karulaugulibled lõhnavad metsa all, kodukitsed toovad poegi ja annavad piima.

Kesk-Eestis möödunud sügisel tööd alustanud Kalamatsi meierei asus jälle värsket kitsejuustu valmistama, tänases pirukas kohtuvadki kevadiselt kange karulauk ja mahe kitsejuust, mõlemad Sadamaturulgi saadaval.

Pirukapõhjaks:
•    100 g võid
•    2 dl jahu
•    1 tl külma vett
•    0,5 tl soola

Täidiseks:
•    peotäis karulauku
•    mõni leht peterselli
•    1 tl võid
•    2 muna
•    1,5 dl piima või koort
•    soola, musta pipart
•    karbike Kalamatsi meierei kitsejuustu

Haki külm või kuubikuteks, näpi jahuga segamini. Lisa soolaga segatud veetilk, mätsi tainas palliks ja pane pooleks tunniks külmkappi tahenema.

Haki karulauk ja petersell peenteks ribadeks, sulata väikesel pannil või ja kuumuta rohekraam selles läbi. Maitsesta soola-pipraga. Suru pirukatainas
 4 väikese või ühe 26 cm läbimõõduga koogivormi põhja.

Eelküpseta 175-kraadises ahjus 10 minutit.
Klopi munad vähese soolaga lahti, lisa piim. Lisa karulaugu-peterselli segu. Kalla saadud segu eelküpsetatud tainavormidesse, tõsta peale tükeldatud kitsejuust. Küpseta ahjus 15 minutit või kuni piimasegu on hüübinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles