Punastamist saab ära hoida

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas sul on probleeme sellega, et punastad liiga tihti? Ära ole kurb. Hea külg on see, et punastajad tunduvad teistele usaldusväärsemad.

Kui su nägu hakkab aga alati õhetama kõige ebamugavamates olukordades ja see rikub su tuju, siis võid abi leida nendest nõuannetest, mida jagati portaalis Prevention.

Kui kipud tihti punastama, aga tulemas on oluline üritus või kohting, siis väldi karastusjooke, alkoholi ja vürtsikaid toitusid, sest nende tõttu vallandub kemikaal histamiin, mis teeb naha punaseks.

Tee tund aega enne olulist kohtumist enda näole 10-minutilist kompressi külma niiske rätikuga. Kompress ahendab veresooni. Seejärel kanna nahale roheka alatooniga jumestuskreemi, mis annab sulle optilise eelise ja punakas nahk ei paista nii hästi välja.

Nahka võivad ärritada ka agressiivsed kortsudevastased kreemid ja nahakoorijad, mistõttu tasub punastajatel neist eemale hoida.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles