Kuiva naha vastu aitab kakao

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Saksamaal läbi viidud uuringu põhjal parandab regulaarne kakao tarbimine kuiva ja kestendava naha tekstuuri, niisutab seda ning tugevdab kaitset UV-kiirte vastu.

Saksamaa uurimisrühma korraldatud uuringus osales 24 naist vanuses 18-65 eluaastat, kirjutab Psoriasis-netz.de.

12-nädalase uuringuperioodi jooksul jõi pool naistest iga päev naturaalsest kakaopulbrist jooki, mille kakaosisaldus oli 329 mg. Teine rühm manustas igapäevaselt madalama kakaosisaldusega jooki (27 mg).

Uuringu alguses, keskel ja lõpus testiti naiste nahal toimunud muudatusi: naha reaktsiooni UV-kiirgusele, naha struktuuri ja niiskust ning verevoolu nahka.

Pärast uuringut selgus, et naistel, kes tarbisid suurema kakaosisaldusega jooki, olid oluliselt paremad tulemused kui teisel grupil. Näiteks langesid päikesepõletusest tingitud kahjustused esimesel grupil tänu kakao tarbimisele 25 protsenti, lisaks paranes naiste naha tekstuur ja niiskustase.

Näomask, mis turgutab ja niisutab nahka ning stimuleerib vereringet:

Koostis:
1 tl kakaopulbrit
1 tl kohupiima
1 tl avokaadoõli

Ettevalmistus: koostisosad omavahel segada, pintsliga ühtlaselt näole kanda. Pesta 15 minuti pärast maha sooja veega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles