Intuitiivseid märke armuelus, mida ei tohiks ignoreerida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui otsime armastust või oleme selle joovastava mõju all, ei märka me sageli igapäevaseid signaale, mis annavad meile aimu, kas oleme õigel teel või mitte.

Suutes aga tempot maha võtta ja ennast kuulata, võime märgata tõdesid, mis hoiatavad ohtude eest või lasevad meil oma suhteid ja kallimaid paremini mõista, kirjutab psychologytoday.com.

Oma armusuhtes võid kokku puutuda viie erineva intuitiivse kogemusega, millest võid paljugi õppida.

Kehasignaalid

Keha kasutab su tähelepanu saamiseks mitmeid erinevaid viise. Selleks võib olla kananahk, mis tuleb ihule siis, kui kohtad kedagi, kes sulle sobib või kui ta ütleb midagi «õiget». Samuti võib su keha läbida vastikusevärin, kui su veebikuulutusele vastab väga ebameeldiv inimene.

Kuidas seda romantilises suhtes ära kasutada? «Kõhutunne», mis näitab su reaktsiooni kõige ümbritseva vastu, on enamasti vahetu ja sageli kiirem kui su teadlikud mõtted. Teinekord kui tunned, et su keha tahab sulle kuidagi märku anda, siis kontrolli seda.

On su õlad pinges? Kas kõhus keerab? Või oled energiline ja ärevil? Kui õpid oma kehasignaale lugema, siis avaneb sulle sootuks uus informatsioon. Võid selle abil vältida suhtlemist destruktiivse ja haiglase armukesega või jätkata suhtlemist väga hea kaaslasega, kes esialgu ei tundu olevat «sinu tüüp».

Déjà vu

Kas oled tundnud, et oled kellegagi täpselt samamoodi juba vestelnud - isegi kui see inimene on keegi, keda just kohtasid – või olnud juba selles kohas ja tead, mis on nurga taga, kuigi see tundub täiesti võimatu?

Kuidas seda romantilises suhtes ära kasutada? Selle asemel, et mõelda «küll on veider» ja edasi liikuda, ära lase kogemusel mööduda. Aruta seda hea sõbraga või kirjuta see üles. Déjà vu kogemuse avaldumine suhte kontekstis võib seda elavdada, tunnistada selle tähendust ja anda sulle võimaluse mõista, kuhu see suhe kulgeb. Déjà vu võib olla võimsaks kinnituseks, et teed midagi, mida just nüüd peadki tegema. Samas võib see ka hoopis näidata, et aeg on puhata ja mõelda, kas see suhe liigub õiges suunas.

Sünkroonsus

See on täiusliku ajastuse kogemus. Näiteks mõtled mingile laulule ja kuuled seda raadiost või kutsud itimehe ja tuleb välja, et ta on see sama mees, kellesse sa olid keskkooli ajal pööraselt armunud.

Kuidas seda romantilises suhtes ära kasutada? Hoia silmad lahti ja märka, kui see juhtub. Need hetked annavad sulle märku, et oled õigel ajal õiges kohas. Vaata, kas märkad selle varjatud tähendust. Kas see oli juhuslik, et kohtusid vana armastusega? Kas raadiost kuuldud lugu on mingi kindla sõnumiga?

Näed kaugemale

Ütleme, et mõtled kellegi peale ja selsamal hetkel saadab ta sulle e-kirja. Või helistad oma kallimale ja tuleb välja, et ta elas just üle väga raske avarii.

Kuidas seda romantilises suhtes ära kasutada? Mitte ainult su aju, vaid kogu su keha on kui intuitiivne vastuvõtja. Mida tähelepanelikum sa oled, seda enam võid sa märgata teisi tunnetuslikke märke oma elus, mis võivad olla kui pildid maitse, lõhna või kummalise tunde näol.

Võid oma tundemaailma arendada näiteks jooga abil. Mida parem häälestatus, seda selgem on ka sõnum. Need kogemused muutuvad tavalisemaks, kui kaks inimest omavahel tõeliselt klapivad. Näiteks võid intuitiivselt tunda, kui partneri tervisega on midagi korrast ära.

Intuitiivne empaatia

See on see, kui tunnetad teise inimese meelelaadi. Näiteks saad aru, kui teine tunneb end äkitsi väga üksikuna või saad aru, kui keegi on sinu suhtes väga vaenulik, kuigi ta näol laiutab suur naeratus.

Kuidas seda romantilises suhtes ära kasutada? Teiste inimeste tunnetamine on kasulik oskus, kuid sel on ka omad ohud. Kui tunned näiteks pärast peol kellegagi kohtumist, et oled tõeliselt kurnatud, siis väldi talle oma telefoninumbri andmist.

Teiste tundemaailma tunnetamine aitab romantilises suhtes suuresti kaasa, kui sa ei võta teise tundeid üle. Näiteks, kui tunned, et mehel oli halb päev või ta on pärast telefonivestlust pinges, siis võid talle küsimusi esitada, et ta ennast avaks. Selline empaatiline suhtlemine suurendab sidet ja armastust kallimate vahel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles