Meeste viis suurimat hirmu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Et aidata naistel oma partnerit paremini mõista, uuris ajakiri Women, mida mehed kõige rohkem kardavad.

Impotentsus on meeste suurim hirm, vahendab cleverefrauen.de. See tähendab mehe jaoks teovõimetust. Arstid on tõestanud, et impotentsusel on psühholoogilised põhjused: ebakindlus, hirm seksuaalse vahekorra ebaõnnestumise ees, stress, konfliktid partneriga ja depressioon.

Liigagi sageli rõhub süütunne, sest mees tahab oma saavutuste poolest olla parim nii tööl kui kodus. Impotentsuse ennetamiseks on oluline tagada mõõdukas kehaline aktiivsus, elada normaalset seksuaalelu, toituda tervislikult, vältida ülemääraseid pingeid tööl ja eraelus.

Töökoha kaotus tähendab mehe jaoks suurt ebakindlust - olgu see siis koondamise, lahtilaskmise, ettevõtte likvideerimise või lahkumisavalduse esitamise tagajärjel kaotatud töö. Töö kaotamine on üks suuremaid stressi tekitavaid sündmusi elus. Töö tegemine sisendab mehele sisemist kindlust ning ta tunneb ennast vajalikuna. Selle kaotus võib viia mehe eksistentsiaalse või ka emotsionaalse katastroofini.

Juuste väljalangemine. Mehed kardavad, et kiilaspäisus teeb nad naeruväärseks. Kiilaspäine mees on silmatorkav, ta on seetõttu haavatav nii tööl kui eraelus. Lisaks tabab meest hirm vanaduse ees.

Juuste väljalangemisel on palju põhjuseid. Kõige sagedamini esineb meestel kiilaspäisust lagipeal ja oimukohtadel, kuid juuksed võivad ka laiguti välja langeda või tekib üldine kiilaspäisus. Põhjuseks võivad olla pärilikud haigused, kilpnäärmehaigused, rauadefitsiit, toitumishäired, süüfilis, keemilised ühendid, ravimid (näiteks kasvajavastased preparaadid), traumad jne.

Vabaduse kaotus. Püsisuhe loob ühtekuuluvustunde partneriga. Ühiselt koos veedetud aeg on küll tore, kuid nii mehed kui naised vajavad suhtes natukene vabadust. Kui naine klammerdub liigselt mehe külge, on kontrolliv ning ei jäta talle piisavalt palju vabadust, et näiteks oma hobidega tegeleda või sõpradega kokku saada, tekitab see mehes frustatsiooni. Ei tohi unustada, et vabadus on inimese põhiõigus. Andes üksteisele vabadust, võib see hoopis suhet tasakaalustada.

Hülgamine. Iga mees kardab hülgamist. Mees ei tunnista kaotusehirmu nii kaua, kui kõik mingil määral veel suhtes toimib. Mehed ignoreerivad teatud probleeme kuni suhte lõpuni. Kuid ükskord, kui naine mehe hülgab, on ta täiesti abitu. Mahajätmine tekitab hirmu, stressi ja mõjutab mehe enesekindlust.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles