Noored naised hindavad karjääri kõrgemalt kui noored mehed

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Noored naised keskenduvad üha enam tööalastele saavutustele. Seda tõestab ka hiljuti Ühendriikides läbi viidud uuring, mis näitas, et vanuses 18-34 on karjääriedu naistele olulisem kui meestele.

Pew uurimiskeskus avaldas 2010. ja 2011. aastal läbi viidud uuringute tulemused, mille järgi nimetasid 66 protsenti naistest töö tähtsaimaks prioriteediks, kui meeste seast vastas sama 59 protsenti. Alles 1997. aastal vastasid sama 56 protsenti naistest ja 58 protsenti meestest, vahendab Huff Post.

Karjääri olulisus on tõusnud ka 35-64-aastaste naiste seas, kellest vaid 26 protsenti teatas aastal 1997, et karjäär on neile väga tähtis või üks tähtsamaid asju elus. Nüüd on see protsent tõusnud 42ni.

Karjäärifookuse kohta küsiti mitmeid erinevaid küsimusi, et teha kindlaks, kui erinevaid aspekte inimesed oma elu juures hindavad. Samuti nagu varasemates küsitlustes, oli nüüdki nii naiste kui meeste jaoks kõige olulisem olla hea lapsevanem ja hoida tugevat abielu. Naistele olid need pisut olulisemad kui meestele. Uurimiskeskus järeldas, et naiste karjääriväärtustamine ei tulene pere ja abielu hindamise arvelt.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles