Nooruses on naise parim sõber mees, hiljem pigem tütar

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suurbritannia Oxfordi ülikooli teadlased uurisid miljonite inimeste kõneeristusi ja avastasid, et naised eelistavad nooremas eas pigem meessoost, kõrgemas vanuses naissoost sõpra.
 

Professor Robert Dunbar võttis koos kolleegidega luubi alla enam kui kolme miljoni eurooplase kõneeristused ja tekstisõnumid ning märkis inimeste vanust ja sugu silmas pidades üles, kellele kõige sagedamini helistatakse, vahendab Õhtuleht Online.

Selgus, et noortel on parimaks sõbraks pigem vastassoost isik, kuid alates 45. eluaastast muutub ka naine n-ö naisekesksemaks ehk meessõber asendub tütrega.

Erinevus sotsiaalsetes suhetes võib olla tingitud evolutsioonist: naised keskenduvad esmalt järeltulija saamisele ning kui saavad kord tütre, koondavad energia tema ja lapselaste toetamisse.

«Mees, kellest saab eeldatavasti hiljem poiss-sõber ja seejärel abikaasa, jääb teisele kohale ning asendub tütrega,» rääkis Dunbar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles