Seleen toetab immuunsust ja pidurdab vananemist

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Seleen toetab immuunsust, kaitseb rakke, pidurdab vananemist, reguleerib kilpnäärme hormoonide ainevahetust, säilitab meeste viljakust ja lisaks teeb palju muud hädavajalikku, kirjutab aprillikuu Tervis Pluss.
 

Olulise antioksüdandina aitab seleen kaitsta organismi rakke vabade radikaalide kahjustuste eest, kaitstes seeläbi immuunsüsteemi.

Seleenipuuduse tunnusteks on nõrgenenud immuunsus, lihaste valulikkus ja nõrkus, kilpnäärme alatalitlus, isutus, aga ka suurenenud reumaatilised probleemid, nägemisvõime halvenemine.

Kõige rohkem leidub seleeni pähklites, eriti parapähklis, samuti kalades ja vetikates. Seleenirikkad on ka õllepärm, koorikloomad, viinamarjad, rosinad, muna, subproduktid, juust ja teised piimatooted, punane tailiha, seesami- ja päevalilleseemned, laugulised, brokoli, kapsas ja teised aedviljad ning täisteratooted.

Kõige paremini imendubki seleen igapäevasest mitmekülgsest toidust ja organismile mittevajalik seleen väljutatakse kehast sapiga.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles