Kanal 2: modellid rindu ei paljastanud

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader saatest «Eesti tippmodell»
Kaader saatest «Eesti tippmodell» Foto: Kanal 2

Postimehele kirjutas ärritunud «Eesti tippmodelli» vaataja, keda häiris eileõhtune saade, milles noored tüdrukud poseerisid reklaampiltide tarbeks palja ülakehaga. Saatetegijad kinnitasid, et tüdrukud rindu ei paljastanud ning jäid ise tulemustega rahule. 

Anonüümselt kirjutanud televaataja tundis muret, kas alaealiste tüdrukute vanematelt on fotode tegemiseks luba palutud ning avaldas arvamust, et tegemist on erootilise sisuga pildikestega, mille tegemise eest tuleks tõsielusarja loojaid kriminaalselt karistada.

Õhtuleht küsis Põhja prefektuuri lastekaitsetalituse juhilt Pille Alaverilt, kas saates nähtu oli seaduslik. Alaveri sõnul ei ole palja ihu näitamine kriminaalkorras karistatav, kui tegemist on 14-aastaste ja vanemate tüdrukutega. Lastekaitsetalituse juht selgitas veel, et pigem oli nähtu ebaeetiline, sest noored ei pruugi mõista, millised võivad olla enda sellisel viisil näitamise tagajärjed.

«Eesti tippmodelli» kodulehe andmetel on noorim saates osaleja 15-aastane.

Saatetegijate nimel vastas meile Kanal 2 turundusspetsialist Merit Pettai:

«Eilses «Eesti tippmodelli» saates pildistasid modellid rõivabrändi G-Star RAW tarbeks. Tegu oli reklaamfotoga, mille eesmärgiks on reklaamida teksaseid. Fotosessiooni foon oli igati esteetiline ja sobis kokku antud brändi ideoloogiaga, milleks on kvaliteetsete rõivaste pakkumine innovatiivsel ja enesekindlal viisil. Ehk - prooviksime osta vähem, kuid tarbida kvaliteetsemalt.

Moetööstuses tuleb ette erinevaid castinguid, sealhulgas selliseid, kus modelli keha on tavapärasest enam paljastatud rõivaesemete esiletõstmiseks või rõhutamiseks. G-Star RAW fotosessioonil modellid rindu ei paljastanud.

Modellidel on vabadus ise valida, kas nad soovivad modellina töötada, mingit sorti casting'ut ette võtta või mitte. Nad ise otsustavad, mis saab nende edasisel modellina töötamise teel takistuseks. Saate eesmärk on selliseid valikuid esile tõsta, et näidata, milliseid valikuid modellikarjäär pakub.

Antud fotosessiooni lõpul jäid modellid tulemusega rahule. Mis puutub alaealistesse tüdrukutesse, siis nende otsused sünnivad loomulikult koostöös nende vanemate või hooldajatega.

Väikeseks vihjeks saate vaatajatele, ka järgmise nädala saates ehk kaheksandas episoodis tulevad modellidel ette casting'ud, mis seotud sarnase teemaga. Modellid sõidavad moemetropoli Londonisse, kus neid ootavad erinevad casting'ud ja pildistamised, muuhulgas otsivad nende seast endale sobilikku modelli Calvin Klein ja särisevalt kuum pesubränd. Samuti külastavad nad Londonis Premier modelliagentuuri, mille aastane tööleping ongi saatesarja peaauhind.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles