Briti teadlased: purgitoitudes napib mikromineraale

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Briti teadlased analüüsisid sealsetes poodides müügil olevaid beebidele mõeldud valmistoitusid ja leidsid, et purgitoidud katavad soovituslikust päevasest kaltsiumi, magneesiumi, tsingi, raua ja teiste mikromineraalide vajadusest vähem kui 20 protsenti.

Vastavalt regulatsioonidele on alla kolmeaastastele mõeldud valmistoitudele karmimad nõuded kui täiskasvanute toitudele, kuid nõudmistest hoolimata on Briti beebitoitude turul olukord halb, vahendab teadus.err.ee.

Uuringu käigus uuriti Suurbritannia kõige populaarsemaid beebitoitusid. Leiti, et 6-9-kuune laps, kes sööks päevas purgi lihaga püreed, purgi köögiviljapüreed ja jooks kokku 600 ml rinnapiimaasendajat, ei saaks piisavalt kaltsiumi, magneesiumi, vaske ja seleeni.

Kuigi imikule vajalike mikrotoitainete kogus on väga väike, on see siiski organismi funktsioneerimiseks hädavajalik ning uuringu autori Nazanin Zandi sõnul ei rahulda kunsttoit neid imiku vajadusi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles