Vanemas eas tasub valida heledam juuksevärv

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tallinnas Maakri tänaval asuva ilusalongi Hairexpress juuksurite sõnul peab juuksevärv harmoneeruma nahatooniga ning vanemas eas tasub valida pigem heledam toon. 

Ilusalongi Hairexpress juuksurid Krista Adrat ja Katrin Soosalu soovitasid noortele julgeid värve ja lõikusi ning vabamaid soenguid. «Endiselt on trendikad igasugused punutised ja noortele sobivad need väga hästi,» märkisid nad.

Ka keskealisi naisi julgustasid juuksurid erinevaid lõikusi katsetama. «Juuksed ju kasvavad ning lõikused annavad suure võimaluse üllatada oma lähedasi.» 

«Ärge muutuge üksluiseks! Juuksed ei pea olema ühevärvilised. Kui soovite, et juuksed tunduksid kohevamad, siis lisage juustesse erinevaid toone - kontrastseid või toon-toonis,» rääkisid nad.

Vanemaealistel naistel soovitasid nad kasutada juuste värvimisel heledamaid toone. «Heledam toon ei pea sugugi olema valge, väga trendikad on soojad liivakarva toonid. Lisage mõned heledamad triibud ja mõjute kauni ja korrektsena,» andsid nad nõu.

Samuti soovitasid nad pöörata tähelepanu juukselõikuse kvaliteedile, sest korralikku lõikust on ka teistel hea vaadata, seda on kerge hooldada ning puhas ja korrektne lõikus loob inimesest hea mulje. «See on sõnum teistele, et armastate iseennast, peate endast lugu ja olete ilus.» 

Juuksevärvi tumedusastme valik sõltub nahatoonist, millega juuksevärv peaks kindlasti harmoneeruma.  

«Nooremad võivad lubada suuremaid värvimuutusi. Kuid natuke vanemad naised, kellel on hall järelkasv, peaksid valima juuste värvimiseks tooni, mis liialt ei erineks väljakasvust. Heledate värvidega on sama lugu,» selgitasid juuksurid. 

Pea meeles:

  • Heledamaks saab juukseid ainult püsivärviga.
  • Eelnevalt tumedamaks värvitud juukseid ei tohi heledaks tagasi värvida tavalise  juuksevärviga, ükskõik kui heledat värvi sa ka ei valiks. Neid tuleks blondeerida, samuti saab värvi eemaldada värvipesuga, kuid mõlemad tegevused kahjustavad juukseid.
  • Kandes tumedat juuksevärvi iga värvimiskorra ajal ka juuksepikkusesse, muutuvad otsad tumedamaks.
  • Värvitud juus vajab lisaniiskust ja õiget hooldust. 
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles