Lugejad kirjutavad: naine on ilus, kui ta hoolitseb enda eest

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mitmed meie ilu ja vananemise teemalisele üleskutsele vastanud lugejad arvasid, et iga naine on ilus, kui ta enda eest hoolitseb. Toome siinkohal teieni mõnede lugejate arvamused.

Kerli kirjutas:

Tõde peitub vanas ütlemises: naine on nagu vein - ta läheb aastatega järjest paremaks. Noor välimus on silmale puhas, ilus, värske. Vanemaks saades lisandub seksikus, enesekindlus ja küpsus, mis peegeldub nii naise silmadest kui tervikpildist.

Isegi vanal daamil on oma võlu. Siiski, tuleb tunnistada, et eelmainitud puhas tõde kehtib nende puhul, kes enese eest hoolitsevad ja seda lõpuni välja. Naine on ilus, kui ta hoolitseb enda eest. See ei tähenda pidevat meikimist - ka naturaalne naine on ilus. Kuid naturaalsus ei tähenda hoolitsematust.

Rääkides meestest, on neid, kes jäävad truuks noorele välimusele, kuid enamik vananeb koos naistega - st et nende maitse käib ajaga kaasas ja naine, kes sai võetud 35 aastat tagasi, on tänasel hetkel sama ahvatlev ja kaunis. Mehed oskavad hinnata ka küpset ilu!

Tuleb tõdeda, et ka siin kehtib reegel: mees vaatab komplekti. Kui hing on noor ja inimene armastab ennast, on seda ka väljapoole näha ja tihti ununevad siis ka peened kortsukesed näos, mille pärast naised ise nii palju muretsevad.

Laura kirjutas:

Kuna me ei saa valida oma välimust ega geene ning me kõik vananeme, siis tuleks sellesse suhtuda kui täiesti loomulikku elu osasse. Samas on vananeda võimalik mitmeti. Osa naistest, kellel on selle ees hirm, lähevad tihti iluoperatsioonide teele ehk sisuliselt petavad end.

Kahjuks näevad need naised, kes on endale lasknud näiteks kollageeni huultesse süstida või pannud silikoonrinnad, tihti üsna koomilised välja. Küsimus on väärikuses ning loomulikkuses. Kui naine enda eest piisavalt hoolitseb, on oma kehaga sõber ning usub, et ta on võluv, siis on ta kindlasti kaunim kui naine, kes on suurest hirmust end nii-öelda ületuunida lasknud.

Üks hirmsamaid vaatepilte on ka vanaldased daamid, kes on huuled punaseks võõbanud ja kulmud musta pliiatsiga pähe joonistanud.

Püüdkem väärikalt vananeda ja loomulikkus on alati kaunim kui liigne «tuunimine». 

Eliise kirjutas:

Naise «parim enne» on terve see aeg, mil ta enese eest vähimalgi moel hoolt kannab. Naiseks olemine on raske töö, täiskohaga, ilma puhkuse ja riigipühadeta.

Olen kohe 30 saamas, alles nüüd saan sellest aru ja olen ka leppinud geenibuketiga, mille emalt-vanaemalt kaasa olen saanud. Ma ei ole väikest kasvu õhuline nr. 36 suuruse jalaga liblikas.

Olen rasuse, suurepoorilise nahaga 1,67 cm pikk kahe lapse ema. Samas tunnen end oma nahas kodusemalt kui iial varem. Tööd peab endaga tegema, kuid kui palju, oleneb sellest, millist tüüpi naine oled.

Mina olen tüüp nr. 1 - kui saia söön, siis on homme NÄHA, et saia sõin. Ja siis on tüüp nr.2 - näiteks helistad talle kell 21.00 ja ta ütleb, et ei tee midagi: «Söön seitsmendat juustusaia kakao kõrvale.» Aga tüüp nr. 2 on hommikul ikka 49 kg, nii surmani! Too Bad, kui oled tüüp nr. 1!

Ja siis on veel tüüp nr. 3. Need on need naised, kes raiuvad, et neil on ükskõik, millised nad välja näevad, kui palju nad kaaluvad. Neil on ükskõik, sest nad on niigi nii õnnelikud ja rahul iseendaga. Ja nad armastavad iseennast tohutult palju rohkem kui mina, ning mügisevad rahulolevalt naerda, kui räägin oma rohelise tee joomisest või hommikusest metsajooksust.

Mina nii ei oska, ei taha ka - olen kas tõeliselt ebakindel, või olen aru saanud, et kui naudid söömist, pead kehale ka andma võimalusi nii-öelda nuge teritada.

Karin kirjutas:

Mina arvan, et hoolitsetud naise ilul ei ole «parim enne» tähtaega. Kui naine enda eest järjepidevalt hoolitseb ja leiab iga päev enda jaoks mõne minuti, siis ta võib ka 90-aastaselt oma ilu üle uhke olla.

Samas nende puhul, kes käivad päevast päeva hoolitsemata välimusega ja muserdatuna ringi, pole oluline, kas nad on 20-, 30- või 50-aastased - nende «parim enne» on juba läbi.

Väike hetk iseenda jaoks igasse päeva ning naeratus näole, ning «parim enne» tähtaeg ei jõua kunagi kätte! Selg sirgu, rind ette ja nina päikse poole... aastad muudkui lähevad, kuid ilu jääb - meile kõigile on seda antud, osakem seda hoida! :) 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles