Katrin Sangla: meigi ennast vastavalt eale

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann / Postimees

Kuidas meikida nii, et meik vanemaks ei teeks? Meigikunstnik Katrin Sangla jagas meie lugejatele soovitusi. 

«Olenemata vanusest, võiksid naised meeles pidada, et dramaatiline ehk tumedates toonides meik teeb alati vanemaks,» märkis Sangla.

Jumestaja arvates võiksid noored neiud eelistada pastelseid toone ja õhemaid tekstuure. «Värvidest võiksid domineerida roosa, helepruun, beež, õrnlilla. Huulepulga asemel huuleläige,» lausus ta.

Vanemad daamidel soovitab ta kasutada jumestuskreemi. «Eaga kipub nahk omandama erinevaid värvivigu ja jumestuskreem aitab neid ühtlustada (punetus, pigmendilaigud jm),» ütles Sangla.

Kontrastsete must/valgete lauvärvide asemel soovitab ta kasutada pigem hallikaid, oliivirohelisi, sügavsinist või karamellpruuni tooni.

Lisaks julgustab Sangla kasutama konsultandi abi, et teha kindlaks õige värvivalik. «Halliseguste juustega ja siniste silmadega naistele sobib sootuks teine värvivalik kui tumedajuukselisele sõstrasilmale,» märkis ta.

Enim alahinnatud toodeteks peab Sangla peitepulka, põsepuna ja ripsmekoolutajat.

Esimene värv, mis kipub nahast kaduma, on tema sõnul punane (või roosa). Põsepuna ja huulepulk aitavad aga nooruse ja värskuse jälle näkku tagasi saada.

«Kõige parem aeg jumestusega eksperimenteerimiseks on kahe- ja kolmekümnendad. Kui nahk on ilus, siis ta ei vaja veel probleemide peitmist ja pidulikus jumestuses võib lubada endale ka tumedaid suitsusilmi või viiekümnendate glamuuritaride uhket punast huulepulka,» soovitas ta.

«Tänavapilt tundub mulle äärmuslik. Hallikaskahvatute, hoolitsemata nägude kõrval on teine äärmus ülepäevitatud, ülejumestatud, liiga pikkade valeripsmete ja kunstküüntega näitsik. Aga eks siingi mängib suurt rolli vanus ja eeskujud,» tõdes Sangla.

Meigikunstnik soovib kõikidele naistele julget eksperimenteerimist. «Sest kes ei proovi, see ei eksi! Ja kuidas see kogemus ikka siis muudmoodi tuleb, kui mitte eksides,» märkis Katrin Sangla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles