Kaksteist nõuannet, kuidas armukadedusest üle olla

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui tunned natuke armukadedust, siis näitab see pigem seda, kui palju sa oma kallimat armastad. Mis juhtub aga siis, kui natukesest saab palju?

Experto.de annab näpunäiteid, kuidas armukadedust vähendada.

Armukadeduseta ei ole ka armastust

Oeh, kui hea tunde see tekitab! Ta pidevalt helistab ja uurib, kuidas mul läheb, mida ma teen, kellega kohtun või kellega räägin. See peab ju olema armastus, kui partner sinu vastu nii suurt huvi üles näitab? Või siiski mitte?

Kui armukadedusest saab kinnisidee

Te lõpetate oma kallimaga just pikema telefonikõne ja ei möödu kümmet minutitki sellest, kui ta sulle juba SMSi saadab ja uurib sinu tegemiste ja käikude kohta. Ta on põhjalik ja tahab kõigest detailselt teada. Aga kes tahab olla nii armastatud, et enam hingamisruumigi ei jää?

Kui meeldivalt mõõdukast armukadedusest on saanud totaalne kontroll, mis paneb sind tundma, nagu oleksid lõksus, ei näita see enam mitte armastust, vaid haiglast armukadedust. Nüüd tuleks midagi ette võtta

Armukadedus võib sageli olla tingitud ebakindlusest. Inimene võib olla armukade põhjusel, et ei usalda oma lähedast inimest. Normaalne, mõõdukas armukadedus on üks toimiva suhte alustaladest.

See väljendub ühe partneri huvis teise partneri toimetamiste vastu ning muretsemises, kas kõik on korras ning kuidas saaks suhet veelgi parandada. Normaalne armukadedus muutub ebanormaalseks, kui seda on liiga vähe (partner ei tunne enam üldse huvi oma kaaslase tegemiste vastu) või seda on liiga palju.

Näpunäiteid, kuidas elada ilma armukadeduseta

1. Tunnista, et oled armukade ja võta selle vastu midagi ette.

2. Haiglase armukadedusega on vaja tegeleda, sest see on nagu narkomaania, mida ei saa üksi lahendada.

3. Suurenda oma enesekindlust. Selleks võid sa julgelt professionaalset abi kasutada. See on juba esimene samm õiges suunas, sest üksi on keerulisem oma käitumismustreid muuta.

4. Õpi end armastama ja aktsepteerima.

5. Muuda oma mõttemalle. Need on sinu mõtted, millega pead tegelema. Sest sina kujutad ette armukadedusstsenaariumeid. Reaalsusega ei ole sellel enamasti midagi pistmist.

6. Õpi usaldama nii iseennast kui oma partnerit. See tugevdab enesekindlust.

7. Ära kleebi ennast partneri külge kinni.

8. Ela iseseisvat elu. Mine üksi välja või saa kokku oma sõprade või tuttavatega.

9. Jäta oma partnerile hingamisruumi.

10. Räägi oma partneriga oma tunnetest ja püüdke teineteist mõista.

11. Alusta puhtalt lehelt - ilma armukadeduseta.

12. Naudi oma uut enesekindlust ja hoia suhet usalduslikuna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles