Lugeja kirjutab: mehed kardavad vananevat naist

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Lugeja Terje kirjutab, et vanusenumber ei näita midagi - oluline on see, kui noore või vanana me ise end tunneme. Kõik naised, kes on eneseteadlikud ja enesekindlad on tema arvates sõltumata vanusest ilusad. Küll aga on mehed Terje sõnul need, kes pelgavad vananevat naist.

Naised ja vanus on igivana teema - millises vanuses naine on vana? Millal peaks riidepoes roosasid toone vältima hakkama?  Kas naise parim enne saab kolmekümnendates otsa?
Minu arvamus on aga, et ei ta saa!

Kui naine on enesekindel, tõesti väga enesekindel ja eneseteadlik ega võta kuulda kellegi rumalaid repliike stiilis «noh, 30 ja ikka veel üksi» või «noh, 30 ja mis sul siis nüüd plaanis on?», on kõik korras.

Selles vallas ongi eredaim näide Anu Saagim. Ma ei taha tema kohta kasutada isegi sõna bravuuritar, sest minu silmis on ta lihtsalt naine - Naine suure algustähega. Ta näeb imeilus  ja särav välja - ma usun et ta on kõikidele naistele lohutuseks, et ka 50ndates võid olla särav ja maitsekalt nooruslik, kus sinu hing on noor.

Sest mida näitab number? Mitte midagi! Kui inimene ise tunneb end noorena, siis lasku sel ka välja paista. Seni, kuni kõik on maitsekas, on kõik imehästi!

Kui kahekümneselt sa särad väljast, siis viiekümneselt sa särad nii seest kui väljast. Sa oled piisavalt kogenud, sa tead palju ja sul on elukogemust. Minu arvates on kõik naised, kes on eneseteadlikud ja enesekindlad, ilusad - sõltumata vanusest!

Rääkides «tuunimisest», siis ka see on möödukas koguses okei. Kui sa ei tunne end vanana, siis miks peaksid need pisikesed kortukesed suu kõrval või laubal sulle seda igal hommikul meelde tuletama? Sul ei ole ju vaja muretseda nende pärast, kui see mure on lahendatav.

Küll aga on asjal hoopis teine mõõde, kui näiteks 70-aastane läheb rindu suurendama või käib iga kuu end süstimas. Leian, et kui küpses eas naine soovib oma näolt vanusearme veidi lihvida, on see tema otsus ja seega täiesti aksepteeritav. 

Meestega on lugu teisiti. Üha enam paistab meeste puhul silma, et kardetakse vananevat naist. Just äsja viibisin ühes seltskonnas, kus oli palju mehi.

Kommenteerisime erinevaid naisi, kes teleka vahendusel ette jäid. Küll oli üks liiga paks, teine liiga peenike ja mõni liiga vana! Just see, kelle kohta öeldi, et liiga vana - vähemalt 35! - pani mind mõtlema, et mis mõttes? (Tuleb öelda, et kommenteerijad ise olid 30-33-aastased meesterahvad).

Vat, aga Anu Saagim meeldib neile kõigile! «Kobe naine!», kui nende sõnu kasutada. Ja mis on Anu erinevus teistest naistest? Ta ei lase oma vanusel end vanemaks muuta, sest ta ei tunne end nii vanana. 

Aga seevastu on mehed loomuliku ilu suhtes ülitundlikud. Eelistatakse naturaalset ilu ja kõiksugused korrigeerimised ja lõikamised, kunstküüned ja juuksepikendused on täiesti out.

Ainult ripsmepikendused olid minu vestluskaaslaste arvates okeid, sest pikad ripsmed muudavad pilgu seksikaks. Kuid jah, ka girllkana päevitus on õnneks täiesti moest väljas.

Tahaksin kõikidele naistele öelda, et oleme täpselt nii vanad, kui vanana me end tunneme! Ei ole oluline, mis numbrit näitab ID-kaart või pass. Oluline on see, mida me tunneme oma hinges.

Me kõik oleme ilusad, loomulikult! :)
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles