Ilusaks koduste vahenditega

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuidas näha välja kena pealaest jalatallani – ja seda ilma kalli kosmeetikata? Peaaegu kõik vahendid, mida sa päevaseks naha- ja juuksehoolduseks vajad, leiad sa kodust.

Maedchen.de jagab noortele neidudele nõuandeid, kuidas koduste vahenditega kaunis ja värske välja näha.

Näomask tundlikule nahale

Niisutab nahka ja muudab naha siledaks: sega 1 spl vedelat mett 1 spl kohupiimaga, lisa natuke piima (parasjagu nii palju, et moodustuks paksem mass). Kanna see mass nahale ja lase sellel 20 minutit imenduda, seejärel loputa nägu leige veega puhtaks.

Säravad juuksed

Et vältida lõhenevaid juukseotsi, niisuta neid oliiviõliga. Kasta sõrmed õlisse ja tõmba juukseotsad sellega kergelt üle. Lase õlil umbes 30 minutit imenduda ja pese juuksed puhtaks.

Naturaalne juukseravi

Sega 2 spl toorjuustu 2 tl nisuiduõliga ja lisa segule 1 tl värskelt pressitud sidrunimahla ning kanna see laia piikammiga niisketesse juustesse. Hoia massi umbes 10 minutit ja pese seejärel juuksed sooja veega. See mask annab topeltkoguse niiskust ja muudab juuksed elastseks.

Iluvann

Selleks, et oma nahka värskendada, ei vaja sa just eesli piima nagu Kleoptra - sobib ka lehmapiim. Lisa 1 liiter piima (3,5% rasva) vannivette. Piimarasval on tundlikule nahale niisutav ja rahustav toime.

Kohevad juuksed

Ei kõla just väga isuäratavalt, kuid juukseid saab hooldada ka õllega. Õllega pesemine muudab juuksed tervemaks ja tugevamaks. Kummarda ja kalluta pea alla ning vala pärast pesemist 1 klaasitäis õlut ühtlaselt juustesse ja ära loputa neid enam veega, vaid jäta õlu juustesse. Ära muretse - õlle lõhn haihtub mõne minuti pärast.

Hea kehakoorija

Ideaalne retsept küünarnukkide, põlvede või jalgade niisutamiseks: sega hoolikalt pool tassi oliiviõli meresoolaga, nii et mass ei jääks liiga vedel. Masseeri see mass kahjustatud piirkondadesse ning loputa nahk. Soovitatav on kasutada lõpetuseks niisutavat kreemi.

Silmameigieemaldaja

Oliiviõli ei ole mitte ainult maitsev ja tervislik - seda võid kasutada ka suurepäraselt lauvärvi ja ripsmetuši eemaldamiseks. Lisa paar tilka õli vatipadjale ja eemalda meik.

Värskendav ja puhastav mask

Kahvatule nahale saab taas värskuse anda, lisades 1 spl maitsestamata jogurtile värskelt pressitud apelsinimahla. Kanna mask 5-10 minutiks näole ning loputa rohke jaheda veega.

Juuksed särama

Kuluka juuksehoolduse asemel võid proovida ka äädikat. Lisa klaasipõhja natuke äädikat ja selle koguse kohta vähemalt 5 korda rohkem vett ja sega korralikult. Vala segu ühtlaselt pestud juustesse ja ära seda välja loputa. Äädikas annab juustele kauni läike.

Ilusad küüned

Sidrunimahl teeb küüned heledamaks ja aitab ära hoida värvimuutusi - seda trikki teadsid juba meie vanaemad. Lihtsalt hõõru küüsi sidrunilõiguga ja loputa käed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles