Lugeja kirjutab: «parim enne» kehtib naistele, kel peale välise ilu muud polegi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Lugeja Marika kirjutas meie iluteemalise üleskutse peale, et tema arvates kehtib «parim enne» naistele, kel peale välise ilu muud polegi. Samuti arvas ta, et ilu kummardamine on kasvanud üle pea ning paljud tänapäeva noored näevad väga võltsid välja.
 

Mis on ilu? Kes loob standardid? Ilu pidavat olema vaataja silmades ja absoluutselt alati on see subjektiivne. Meelelahutus- ja moemaailm annab meile ette standardid ilus olemisest ja paljud naised näevad kurja vaeva, et nendesse raamidesse kuidagi sisse mahtuda. On see loomulik?

Pole maailmas staari, kes mingisugusest otsast end kohendada pole lasknud. Enamikul pole isegi oma juuksed peas, kõik on võlts, aga millegipärast nende järgi joondutakse.
 
Mina arvan, et naise ilu ei peitugi niivõrd ainult selles standardses ilus, vaid naise teevad ilusaks
tema natuur, olemus ja suhtumine ümbritsevasse.

Kui küsite, kas on olemas naise ilu «parim enne», siis jah, on küll. See on naistele, kel peale välise ilu muud pole. Nende naiste puhul, kes eksiteerivad ilus olemise eesmärgil ja loodavad ainult selle looduse kingitusega hakkama saada, kehtib kahjuks oht aeguda. Miks? Sest looduses peab kõik olema tasakaalus.
 
See ei välista aga, et mingisugusest vanusepiirist pole naised enam ilusad - on ikk,a kuid me teame neid naisi rohkem läbi nende tegude, ütlemiste ja kogemuste, mitte niivõrd pelgalt ilu pärast.

Eve Kivi ei räägi endast kui aegumatust kaunitarist, vaid ikkagi kui tegusast näitlejast ja me kõik teame tema kuulsaid ja vähem kuulsaid rolle. Äsja kolmanda kuldmehikesega auhinnatud Meryl Streep on minu silmis äärmiselt kütkestav naine, aga me teame teda samuti läbi
tema suurepäraste rollide kinolinal.

Samas on aga nooruke Lindsay Lohan oma «parim enne» tähtaja juba mööda lasknud, sest ta nii väga tahtis olla see meelelahutus- ja moemaailma standardne iludus, et tegi kunstrindade, süstitud huulte ja muu sellisega oma loomulikule ilule ainult kahju…

Miks paljud loomuliku iluga naised pälvivad vastassugupoole tähelepanu märksa pikemaks perioodiks kui ilusaks tehtud naised? Ja ärge tulge ütlema, et see pole nii. On ikka küll. Me näeme seda nii tavaelus kui ka tabloide jälgides staaride elus.  

Demi Moore ei hoidnud maailma üht ihaldatumat meest just kuigi kaua enda küljes kinni. Miks? Ometi näeb ju Demi väga nooruslik välja. Ometi on ta ilus ja sale ning särava naeratusega naine. Minu silmis on Demi ehe näide naisest, kes igatseb olla jäädavalt 25-aastane ning väärikuse asemel on teda tabanud meeleheide.
 
Minu tutvusringkonnas on naine, kes pole kaugeltki standardne iludus, kuis millegipärast oodatakse tema tulekut koosviibimistele kõige enam.

Enamuse ajast on ta puhta näoga või siis äärmiselt tagasihoidlikult meigitud, ei karju ta seljas tuntud moebrändid ning rõivasuurus pole kaugeltki 34. Aga ta pälvib alati tähelepanu ja kui tema räägib, siis teised kuulavad. Pole tal elus olnud puudust austajatest, pole ka puudust olnud kiivatest pilkudest.

Mu enda sõber on teda iseloomustanud kui head veini, mis aastatega ainult paremaks läheb. Mis on tema saladus? Võlu? Karisma? Miks ka kõige ilusamatest ilusamad suguõed näevad temas ohtu?
 
Ilu ei ole joonlauaga mõõdetav ja üheselt mõistetav. Ilu kummardamine ning kõik sellega seonduv on üle pea kasvanud ning tänapäeva noored tüdrukud on juba võltsimad kui nende 15 aastat vanemad suguõed.

Naised on kui pimedusega löödud ning tahavad olla ühesugused, selle asemel, et olla erilised. Miks? Kas siin töötab sama väljend mis äris – vastavalt nõudlusele on ka pakkumine?
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles