Mees: üha nooremate naiste tagaajamine viitab alaväärsuskompleksile

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tänapäeva naised püüdlevad üha enam selle poole, et säilitada igavesti nooruslik välimus. Nooruslikku ilu rõhutab moe- ja ilutööstus ning üha sagedamini kuuleme sellest, kuidas mõni mees on oma naise taas noorema vastu välja vahetanud. Mida arvab sellest meesterahvas, kes on ise pikaajalises suhtes endavanuse naisega? 

Priidu (42) arvates tähtsustatakse noorust ja välist ilu natuke liiga palju ning mitte vaid isiklikes suhetes, vaid ka näiteks tööotsingutel. «Vahel on töökogemus vähem tähtis kui see väline pool ja aktiivsus,» tõdes mees.

Selle kohta, miks mõned mehed kipuvad naisi üha nooremate vastu vahetama, on Priidul oma arvamus. «Ilmselt sõltub see mehe enda egost. Neil, kes seda teed on läinud, on mingisugune kriis või puudujääk, alaväärsuskompleks. Nad ehk tunnevad ennast viletsalt ja püüavad läbi selle (läbi suhte noore naisega - toim) tõsta oma ego,» selgitas ta.

Priit arvas, et kui partnerid, kes on pikalt teineteise kõrval olnud, vananevad koos, ei tohiks vananemine ja sellega koos ka noorusliku ilu hääbumine olla probleem. «See on loomulik ja sa ju mäletad teda noorest peast ka, kui on pikaajaline suhe,» lisas mees.

Kui mees aga väärtustabki läbi elu naiste puhul kõige enam välist ilu ja ajab vaid seda muudkui taga, on see Priidu hinnangul juba IQ küsimus.

Kui tähtis on naise ilu?

Priit arvas, et see on täiesti ekslik arvamus, justkui väline ilu oleks meeste jaoks naiste puhul kõige tähtsam. «Muidugi väline ilu on esmane tutvumiseks, aga kui sa õpid inimest tundma, siis no anna andeks - mingi noore ajukääbikuga, ma ei kujuta ette, sa võid paari öö suhteid ju teha,» mõtiskles ta.

Lõputu välise ilu tagaajamine üha nooremate naistega suhete loomise näol on Priidu hinnangul enesepetmine. «Sa lendadki õielt õiele, aga noortel puudub elukogemus ning nii ei leia endale väärilist elukogemusega partnerit, kellega saaks tegelikult koos elada.»

Ta rõhutas, et tegelikult on ka meestele oluline suhte emotsionaalne pool, mis jäetakse tänapäeva pinnapealsetes suhetes tihti tagaplaanile - samas ongi see vanemas eas, kui väline ilu ja suur kirg on hääbunud, just see, mis rohkem seob.

Enda «tuunimisega» pingutavad aga naised Priidu hinnangul tänapäeval kõvasti üle. Eriti hull on tema arvates olukord siis, kui vanem naine püüab välja näha nagu 17-aastane plika. «Tihtilugu kuskil marketis vaatadki, et tagant nagu gümnaasium, aga eest nagu muuseum,» märkis ta, lisades, et enda ilu esiletoomisega võiks naised jääda soliidsuse piiridesse ning osata ka väärikalt vananeda - mitte aga näiteks pensionieas nägu paksu «krohvikihiga» üle võõbata.

Naised ei usalda iseennast

Kui küsin Priidu käest, mida ta arvab sellest, kui naine jookseb suhte alguses hommikul enne mehe ärkamist vannituppa ennast meikima, et vastata Hollywoodi filmidest nähtule, peab ta sellist käitumist lausa absurdseks. «Selle kohta ma ütleks nii, et teatud situatsioonides võib täiesti meikimata ja mingisuguses kitlis naine kodus olla palju seksikam kui igapäevaelus, sest ta on oma loomulikus olekus mehe poolt vaadatuna kohe nagu võtta,» märkis ta.

Julgus olla mehe ees täpselt selline, nagu oled, näitab Priidu arvates, et naine tunneb ennast vabalt ja on nõus kõike mehega jagama. «Teatud eluetapist hakkab selline usalduse piir - sa oled emotsionaalselt nii seotud, et usaldad kaaslasega jagada ka kõige halvemaid asju,» rääkis ta.

Mees arvas, et paljud naised ei usalda iseennast, kui kardavad end näiteks ilma meigita näidata või haigena mitte nii hea välja näha vms. «Ei arvestata, et tegelikult on olemas ka selliseid mehi, kes oskavad ennast emotsionaalselt siduda,» lisas ta.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles