Nõuandeid, kuidas kaalulangetamisel motivatsiooni säilitada

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naised trennis.
Naised trennis. Foto: SCANPIX

Lihtsate nippide abil võid kaalulangetamise endale lõbusaks teha, et motivatsioon ei kaoks ja eesmärk püsiks kindel.

Palju abi võib olla sellest, kui oled sagedasti vahekorras, kirjutab womenshealthmag.com. Nali naljaks, aga orgasmi ajal vabanevad samad endorfiinid, mida saaksid šokolaadi süües, kuid lisakalorid jäävad seega söömata. Uuringud näitavad, et mida rohkem sa kaalu langetad, seda paremaks seksuaalelu läheb. Duke’i ülikoolis teostatud uuring leidis, et isegi kümneprotsendine kehakaalu langus parandab oluliselt seksuaalelu – soodustab erutumist, lisab enesekindlust ning parandab seksuaalaktiivsuse nautimist ehk soodustab orgasme.

Väga raske on pühendumisest loobuda, kui oled seda lubanud paljudele teistele inimestele. Võid näiteks osa võtta heategevuslikest spordiüritustest või sõpradele oma plaanidest teada anda, et mitte kaalulangetamist katki jätta.

Võid mõelda ka koera võtmise peale, kui sul juba ei ole oma neljajalgset sõpra. Uuringud on kinnitanud, et koera pidamine aitab kaalu langetada. Põhjus on lihtne. Tulgu taevast või pussnuge, koera pärast pead mitu korda päevas õues käima, kui sa just ei soovi omale pissiloike põrandale. Enamik loomaomanikke ei taha oma sõpra alt vedada ka siis, kui ta niisama joosta tahab, seega sunnib see sind end rohkem liigutama.

Ühendriikides leidsid ülekaalule keskendunud uurijad, et naised peavad oma treeningplaanist suurema tõenäosusega kinni siis, kui nad kuulavad trenni ajal muusikat.

Heaks motivatsiooniallikaks võib olla see üks kõige seksikam riideese, mille kandmisest oled alati unistanud. Tõsta see kapist välja ja riputa nähtavale kohale. Iga kord, kui seda näed, tuleb sulle meelde, kui väga sa oma eesmärki saavutada tahad.

Kui kaalulangetus jõuab platooni, on väga lihtne alla anda, sest edasiminek tundub ületamatult raske. Üks nipp – tee trenni hantlitega, mille kaal võrdub juba langetatud kaaluga. Nii ei saa sa kuidagi oma tulemusi unustada, kui ägised mitmekiloste hantlitega trenni tehes. Tõsta ja mõtle, et kõik see koormas varem su keha.

Arvukad uuringud on tõestanud, et väga suurt tuge saab kaalulangetamisel lähedastelt inimestelt. Kansase ülikooli uuring näitas aga ka seda, et dieedi puhul mõjub raskuste korral telefoni teel kurtmine ja sõbralt nõu küsimine sama hästi, kui näost-näkku rääkimine.

Sinu ihne loomus võib samuti kaalulangetamisele kaasa aidata, kui oskad seda hästi rakendada. Võiksid kaaluda mõne spordiklubiga liitumist või isegi personaalse treeneriga kohtumist. Kui oled juba ette ära tasunud, lähed suurema tõenäosusega trenni kohale.

Käies spordiklubis tekib sul ka uusi sõpru ja peagi soovid neid sagedamini näha, mistõttu tahad ikka kohale minna. Samuti tekivad siis süümepiinad, kui trenn jääb vahele ja tead, et pead hakkama teistele selgitama, miks vahepeal puudusid.

Motivatsiooni võib lisanduda ka massaažist. Nimelt on leitud, et naised, kes lepivad oma kehaga, toituvad paremini. Oma kehas aga tunnevad end paremini need naised, kes lasevad oma keha puudutada. Isegi kui nad on ülekaalulised, soodustab massaaž neil oma kehaga leppimist.

Kui oled ülekaaluline, siis ilmselt väldid peegleid, kuigi peaksid tegema sootuks vastupidist. Tuleb välja, et hästi mõjub see, kui vaadata end peeglist ja kiita seda, mis tundub ilus. Näiteks, kui sulle ei meeldi su laiad puusad, siis ütle endale, et su vöökoht näeb pepu kõrval sale välja. Kiida end peegli ees valjuhäälselt ja väldi negatiivse kõlaga sõnu, sest nagu varem mainitud, toituvad need naised tervislikumalt, kes on oma kehaga rahul.

Kaalulangetamine on tõsine asi. Kohtle seda vastavalt. Kaalu end iga päev ja pane number kirja. Taas pöördume uuringute poole, sest on tõestatud, et igapäevased kaalujad on edukamad kaalulangetajad. Võid ka teha oma kaalugraafiku, mis näitab sulle ilusti saavutused ette ja aitab järjel püsida.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles