Millest ammutada lisaenergiat?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kohutav väsimus, päev venib lõputult, isegi kohv ja värske õhk ei aita? Need kümme nippi viivad sind kiiresti tippvormi!

Leia enda jaoks mõni sobiv nipp keha ja vaimu ergutamiseks, vahendab Wellfit.freundin.de

1. Värviteraapia

Võta kapist välja oma oranž kampsun või tõmba patjadele ümber erksad padjapüürid... Teadusuuringud on kindlaks teinud, et erksad ja soojad värvid kingivad sulle rohkem energiat. Ka apelsinide söömine aitab. Erilise vitamiinilaksu annavad papaiad, aprikoosid ja porgandid.

2. Mine jalutama

Kui sa terve päeva tööd rabad teha, siis ei tasu imestada, et ka vaim väsib. Tee vahepeal paus ja proovi teadlikult kõndida sirgelt. Eksperdid väidavad, et keha kaudu saab ka psüühikat mõjutada. Nii et lase käia! Üks korralik jalutuskäik aktiveerib aju.

3. Sojatooted

Soja on letsitiinirikas ja sisaldab palju asendamatuid aminohappeid, mis parandavad aju verevarustust, samamoodi toimivad ka piim, jogurt, puuviljajoogid.

4. Masseeri oma kõrvu

Hea nipp, mis aitab sinu kehal muutuda dünaamilisemaks: hõõru lühikest aega kõrvanibusid, see stimuleerib tervet keha.

5. Lase mõtetel lennata

Unista vähemalt korra päevas, see võib vabastada tohutu energia! Mõtle, et oled lummavas Pariisis või hääletad läbi kõrbe – kui see paneb sind naeratama, oled õnnelik! See, kellel mõlgub meeles mõni põnev ja seiklusrohke kogemus, ammutab sellest mõttest palju jõudu.

6. Joo teed

Joo maitsvat Lõuna-Aafrika teed, mis sisaldab palju mineraalaineid ja mikroelemente, kuid mitte kofeiini. Energia on garanteeritud mõne minuti pärast.

7. Kasuta taimede jõudu

Stressi ja kurnatuse vastu saab võidelda looduslike jõududega. Damiana on taim, mis parandab vereringet ja aitab võidelda väsimusega. See ergutav vahend oli tuntud juba maiade seas Kesk-Ameerikas. Damianat turustatakse tablettidena suuremates apteekides.

8. Söö vürtsikat toitu

Tšilli korraldab sinu kehas võimsa «ilutulestiku» ja soojendab tervet keha. Vürtsikas ergutab ainevahetust ja teeb sind erksaks.

9. Masseeri oma nina

Kinnine nina hoiab energiat kinni. Vabasta energia ja võta ninast pöidla ja nimetissõrmega kinni ning pigista kergelt. Masseeri kahe näpuga nina ja hinga aeglaselt sisse ja välja.

10. Erguta ennast aroomidega

Lisa paar tilka aroomiõli (nt jasmiinilõhnalist) taskurätiku peale ja hinga sügavalt sisse – see loob sulle hea tuju! Lavendli ja muskaatsalvei aroomid aktiveerivad kesknärvisüsteemi tegevust, tõstes sellega sinu efektiivsust ning vähendades samal ajal tehtavate vigade arvu. Ära kasuta seda nippi väga tihti, sest muidu sinu lõhnataju ei toimi enam nii hästi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles