Oodatav eluiga võib mõjutada inimese tähtsaid otsuseid

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kanada Queeni ülikooli teadlaste sõnul võivad elu suured otsused, nagu abielu, lahutus, abort, lapse saamine või ülikooli minek olla mõjutatud inimese alateadlikust ootusest oma eluea pikkuse kohta.

Uurimuse kohaselt investeerib inimene seda rohkem aega, raha ja vaeva haridusse, mida vanemaks ta arvab end elavat. Kui oodatav eluiga on lühike, võidakse alateadlikult otsustada varem abielluda ja lapsi saada või jääda püsima olemasoleva partneri juurde, mitte nõuda lahutust, vahendab teadus.err.ee.

Ontario Queeni ülikooli teadlase Daniel Kruppi sõnul võib oodatav eluiga suuresti mõjutada selliste pikaaegset mõju omavate otsuste langetamist.
 
Ehkki inimesed ei mõtle enamasti teadlikult selle peale, kui palju neil on jäänud aega elada, on palju märke, mis annavad selle kohta vihjeid: enda üldine tervislik olukord, töökoha riskantsus, vanavanemate eakus, erinevate raskete haiguste esinemine suguvõsas jne.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles