Maapähkliskandaal hirmutas USA tarbijaid

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Firmas Peanut Corporation of America valmistatud maapähklitooted põhjustasid USAs salmonellapuhangu, milles haigestus üle 550 inimese.
Firmas Peanut Corporation of America valmistatud maapähklitooted põhjustasid USAs salmonellapuhangu, milles haigestus üle 550 inimese. Foto: Reuters / Scanpix
USAs kutsuti hiljuti tagasi hulk maapähkleid sisaldavaid tooteid jäätisest kuni loomakrõbuskiteni. Erinevate asjatundjate sõnul on selliseid skandaale viimasel ajal liiga tihti ette tulnud ja toiduainetööstus inimeste usalduse kaotanud.

Maapähkleid sisaldavad tooted põhjustasid salmonellapuhangu, milles haigestus üle 550 inimese, pooled neist olid lapsed. Lisaks arvatakse, et haigustekitajatega saastatud maapähklitooted on vastutavad kaheksa surmajuhtumi eest, kirjutas Reuters.

«Sellised asjad hirmutavad tarbijaid,» ütles Chicagos tegutseva konsultatsioonifirma Technomic esindaja Bob Goldin. «See õõnestab tarbijate usaldust toiduainetööstuse vastu. Veel hiljuti uskusid inimesed, et kõik on hästi. Nüüd ma selles enam nii kindel ei ole.»

Maapähkliskandaal pole ainuke viimasel ajal USA tarbijaid hirmutanud juhtum, salmonellapuhanguid on ilmnenud ka lehtsalati, spinati ja piprate tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles