Nõuandeid aedviljade õigeks säilitamiseks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui tahad, et puu- ja aedviljad ning maitsetaimed püsiksid võimalikult kaua maitsekatena, siis hoia neid eraldi, et miski ei läheks raisku.

Tomatid

Tomatid säilivad kõige paremini toatemperatuuril, kirjutas Woman’s Day. Külmkapis kaotavaid need oma maitse ning lähevad pehmeks.

Sibulad ja kartulid

Mõlemaid võib hoida pimedas - paberi, riideräbala või võrgu sees, kuid kindlasti eraldi. Sibulad imavad kartuli niiskuse endasse ning eritavad etüleengaasi, mistõttu kartulid hakkavad kiiremini idanema ja mädanema.

Õunad

Õunad püsivad värsked kuni kuus nädalat, kui hoiad neid kilekotiga külmkapis.

Maitsetaimed

Petersell, koriander ja piparmünt püsivad külmkapis värsketena nädal aega, kui asuvad kilekotis. Tüümian, rosmariin ja murulauk säilivad samadel tingimustel kaks nädalat. Basiiliku lehed võivad külmikus mustaks tõmbuda. Hoia seda vaasis ja kata pealsed lõdvalt kilekotiga. Nõnda säilib see laual kuni nädala.

Tsitruselised

Külmikus püsivad tsitruselised värsketena kuni kolm nädalat. Kui soovid neist mahla välja pigistada, siis soojenda need enne toatemperatuurini. Nõnda saad rohkem mahla kätte.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles