Seitse juuksehoolduse viga, mida tasub vältida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kindlasti soovid, et su juuksed oleksid läikivad ja terved. Teatud harjumused, mille kahju sa ilmselt ei ole osanud hinnata, võivad aga juukseid karmilt kahjustada.

Igapäevane šampooniga pesemine

Juuksed näevad kõige paremad välja siis, kui peanahast tulnud rasu jõuab ka juuste otsteni, kirjutab goodhousekeeping.com. Seepärast võiksid pead pesta üle päeva või isegi üle kahe päeva. Kui tunned, et tahad värskendust, võid pritsida juuksejuurtele vett ja fööniga oma soengut kohendada.

Teed patsi alati sama koha peale

Kuna juuksekarvad jäävad sageli juuksekummi külge kinni ning murduvad, võiksid patsi asetust iga päev muuta. Pehmed ja lihtsad kummid, millel ei ole küljes iluvidinaid, kahjustavad juukseid kõige vähem.

Kammid märgi juukseid juurtest otsteni

Kamm on märgadele juustele harjast õrnem, kuid juukseid kahjustab kõige rohkem see, kui sikutad kammi kohe juurtest otsteni. Kui sul on peas pusasid, siis võid neile enne pritsida juustessejäetavat palsamit ning seejärel alustada kammimist juukse otstest, liikudes järk-järgult ülespoole, salkude kaupa.

Kammid liiga palju

Selleks, et rasu jõuaks juurtest juukseotsteni ning juuksed saaksid sirgu, on vaja kõigest mõnda tõmmet. Kõik muu on juba liigne hõõrumine, mis võib viia juuste murdumiseni.

Föönitad tilkuvaid juukseid

Esiteks on siis raske endale soengut teha, aga nõnda saavad su juuksed ka palju suurema kuumakahjustuse. Fööni tuleks kasutada niisketel juustel ning kõige rohkem 20 minutit järjest. Enne kuumutamist mässi juuksed viieks minutiks rätiku sisse ning seejärel lase neil ka õhu käes viis minutit kuivada.

Ignoreerid peanahka

Selleks, et kasvatada terveid juukseid, vajab peanahk hoolitsust. Masseeri pead oma sõrmeotstega, et stimuleerida verevoolu. Võid kasutada ka spetsiaalset pähejäetavat vahendit, mis turgutab nahka.

Vale hari

Vale hari rikub soengustiili ja rebestab juukseid. Üldiselt on nii, et mida pikemad juuksed, seda laiem hari peaks olema. Volüümi andmiseks sobib ümmargune hari ning lapik hari sobib kõige paremini kahuste juuste rahustamiseks.



 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles