Naised tunnevad end alkoholi juues ilusamana

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Prantsuse teadlased tõestasid, et alkoholi juues peavad naised end ilusamaks. Mis teeb uuringutulemused aga huvitavaks, on see, et naised tunnevad end kaunimana ka siis, kui nad vaid arvavad, et on alkoholi joonud.
 

Huff Post vahendas Agence France-Presse’is ilmunud uuringu tulemusi, mis viitavad, et mida rohkem naised enda arvates alkoholi päevas joonud on, seda kaunimaks nad ennast peavad.

Teadlased lasid eksperimendi käigus baaris naistel hinnata oma välimust skaalal 1 kuni 7 ning seejärel mõõdeti ka nende joovet. Selgus, et mida rohkem joodi, seda enesekindlamalt end tunti.

Eksperimendi teises pooles paluti ligi sajal katsealustel testida uut puuviljakokteili. Neile öeldi, et pooled saavad alkoholiga joogi ja teised ilma alkoholita.

Need, kes arvasid, et jõid alkohoolset jooki, hindasid end väga kõrgelt isegi siis, kui nad tegelikult jõid tavalist puuviljajooki. Ennast hindasid aga kehvasti need, kes arvasid, et nende jook alkoholi ei sisalda, isegi kui tegelikult sisaldas jook rohkelt alkoholi ja nad ei saanud sellest aru.

Uuringut juhtinud psühholoog Laurent Begue selgitas, et alkoholi kogus ei mänginud mingit rolli ning naiste enesekindlust mõjutas pelgalt nende uskumine, et nad on joonud alkoholi.

Miks siis tunnevad naised end veiniklaasi taga seksikamana? Uurijate arvates on tegu alkoholiga seotud ootustega – mida rohkem naised joovad, seda kaunimaks nad ennast peavad, sest nad tunnevad end siis teiste seas vabamalt. Alkohol on kui sotsiaalne määre, mis laseb end seltskonnas mugavamalt tunda.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles