Usk aitab ahvatlustest hoiduda

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Michael McCullough ja ta kolleegid Miami ülikoolist kirjutavad ajakirjas Evolution and Human Behavior, et usklikud on uskmatutest enam valmis hetkesoove talitsema, mis võib aidata ka targemaid otsuseid langetada.
 

Juba varem oli teada, et inimese võime hetkeimpulsse alla surudes kaugema tuleviku sihtmärke silmis hoida annab talle impulsiivsemate kaaslaste ees eeliseid mitmel tähtsal elualal, olgu selleks siis õpi- või töötulemused, sissetulek või tervis, vahendab teadus.err.ee Vikerraadiot.

Nüüd on McCullough ja ta kaasautorid leidnud ka positiivse seose inimese usulise pühendumuse ning tema valmiduse vahel pikemaajaliste sihtide saavutamise nimel lühemaajalistest ahvatlustest loobuda.

McCulloughi sõnul taanduvad tegelikult väga paljud tänapäeval levinud probleemid, alates ülemäärastest krediitkaardivõlgadest kuni ülemäärase kehakaaluni inimeste raskustele impulsiivse käitumise ohjeldamisel.

277 Miami ülikooli tudengit hõlmanud uuring näitas, et usklikel üliõpilastel ilmnes teistest suurem soodumus edu õõnestavate impulssidega toime tulla.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles