Indias katsetatakse uut rasestumisvastast protseduuri meestele

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Uuest paljulubavast rasestumisvastasest protseduurist võib saada hea võimalus neile, kes praegu lapsi ei soovi, kuid võivad neid soovida tulevikus.

Huff Post vahendab, et protseduur, mille kallal viiakse praegu Indias läbi progressiivseid kliinilisi uuringud, on 100 protsenti efektiivne.

Selleks süstitakse pärast paikse tuimestuse mõjumist mehe munanditesse polümeergeeli nimega Vasalgel. Aine, mis ei ole inimesele mürgine, toimib üle kümne aasta ja nii-öelda purustab spermat. Kogu protseduur võtab aega umbes veerand tundi ning seda olevat uue süsti abil lihtsam tagasi pöörata kui vasektoomiat. Kahe-kolme kuu möödudes hakkab sperma taas liikuma ning mees võib jälle lapsi saada.

Ainet on uuritud juba 25 aastat ning on leitud, et see on ohutu nii inimestele kui loomadele. Teadlased loodavad, et protseduur jõuab inimesteni 2015. aastal, käesoleval aastal viiakse Indias läbi inimkatseid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles