Spordirinnahoidjate ABC

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Rinnad võivad treeningu ajal nahka venitades liikuda kohalt kuni 14 sentimeetrit. Oma büsti nimel tasub investeerida spordirinnahoidjasse.

Tavaline rinnahoidja vähendab liikumist 38 protsenti, aga korralik spordirinnahoidja vähendab seda lausa 78 protsenti, vahendab Zest.

Spordirinnahoidja on tavalisest rinnahoidjast pisut kulukam, kuid sul ei ole neid palju vaja. Oleneb, millist spordiala ja kui sageli harrastad, kuid peaksid paari spordirinnahoidjaga hakkama saama. Jooga ja pilatese tarvis sobib lõdvem rinnahoidja, kuid näiteks jooksuks, ringtreeninguteks ja ratsutamiseks on vaja tugevat spordirinnahoidjat.

Spordirinnahoidjat peaks vahetama sama tihti kui näiteks jooksujalatseid või siis, kui tunned, et see ei toeta enam nii hästi kui alguses. Proovi kindlasti rinnahoidjat enne ostmist, et ei peaks hiljem pettuma. Hinnanguliselt kannavad lausa 80 protsenti naistest vale suurusega rinnahoidjat.

Kui spordirinnahoidjal on haak-kinnis, siis peaksid selle proovides kinnitama kõige laiemalt, et selle tugevuses kindel olla. Aja möödudes saad kasutada teisi haake, kui rinnahoidja tugevus on kadumas.

Kogu toestus tuleb tegelikult rindadealusest osast ja rind ei tohiks pungitada üle rinnahoidja ääre, sest sellisel juhul on korvisuurus liiga väike.

Spordirinnahoidja pigistab veidi tugevamini kui tavaline rinnahoidja, kuid see on normaalne, sest see peab pakkuma maksimaalset tuge.

Rinnahoidjat tasub pesta eraldi kotikeses, siis ei jää kangas nõrgaks. Väldi kangapehmendajate kasutamist, sest see rikub rõiva elastsust ning siis pead üsna pea uue ostma.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles