Aigi Vahing: pole ime, et naiseks olemist tuleb käia kusagil õppimas

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aigi Vahing on avalikkuse ees mitmel korral rääkinud enda võitlusest buliimiaga.
Aigi Vahing on avalikkuse ees mitmel korral rääkinud enda võitlusest buliimiaga. Foto: Hele-Mai Alamaa (ajakiri Anne & Stiil)

Aigi Vahing rääkis portaalile alkeemia.ee antud intervjuus söögisõltuvusdeemonitest vabanemisest ja oma kehaga sõbraks saamisest, naisenergiast, hirmudest, teadvel elamisest ja muust huvitavast.
 

Aigi rääkis, et käis möödunud aastal Maui saarel Hawail jumalikkuse naisprintsiibi kursusel, mille juhendajateks olid kaks ligi 70-aastast ärksat naist.

«Minu suurimaks «kingiks» sellel kursusel oli kogeda naisenergiat, mis selliseski vanuses (enamik osalejaid olid umbes 50-70-aastased) oli säilitanud mängulisuse, lõbususe, arukuse, taipamise, väärikuse, naiselikkuse ning sihikindluse ja eesmärgistatuse. Selle võimalikkus settis minu luudesse ning lõi perspektiivi, mida oodata ja mida luua,» meenutas ta.

Aigi tõi ka ühe näite naiselikust energiast, täpsemalt sellest, milleks see on meie ühiskonnas muutunud.

«Olin ühel esilinastusel. Nentisin, et jube agressiivne mehelik energia. Matšo värk! Siis keegi ütles mulle, et saalis on peaaegu kõik naised. Kui hakkasin vaatama, nägin, et olidki. Noored, agressiivsed, hästi hoolitsetud, high-maintenance - nii-öelda kihvadega naised! See oli ehmatav. Pole ime, et naiseks olemist tuleb käia kusagil õppimas. Et mis on selle vägi ja voog ja ime ja võimalused. Ja pehmus. Ma ei hakka neid omadusi üles loetlema - neid nimetatakse nn pehmeteks väärtusteks. Millegipärast on sel minu kõrvus olnud alati halb kõla. Enam ei ole. Inimeseks suure I-tähega pole minu arust võimalik saada ilma oma sünnijärgset sugu aktsepteerimata,» selgitas naine.

Et Aigi on kirjutanud oma raamatus ning rääkinud mitmetes intervjuudes oma söögisõltuvusest, millest oli raske vabaneda, küsis alkeemia.ee temalt intervjuus ka seda, kuidas oma kehaga rahul olla, kui oled priskem ja kurvikam naine, kui samal ajal igalt poolt nn. nullsuuruses modellid vastu vaatavad.

Aigi sõnul on kehaga seotud stressist vabanemiseks vaja leida iseennast, sest iseenda mittetundmine, äraunustamine teeb inimese altiks sellisele deemonile nagu võrdlemine.

«Võrdlemine võrdub meeleheitega. Kui vabaneda tendentsist ennast kogu aeg kellegagi võrrelda, vabaneb ka sellest stressist. Minul oli nii - seni, kuni ma ennast ei teadnud, ajasin end kaikaga kõikvõimalikke selliseid tegevusi tegema, et vastata jumala eest standarditele, st olla neist igaks juhuks ka veidi ees. Võistlemine, eks. Nüüd ma tean isennast ega tunne enam vajadust seda teha.»

Aigi tunnistas siiski, et võrdlemise deemon külastab teda ikka ja vahel päris tihedasti, kuid nüüd ta lihtsalt teab, mida tuleb teha, et sellest vabaneda. «Tuleb saada aru, mis toimub. See käib nii: millegipärast on halb olla (see inimene käib närvidele, all on kadedus jne) - taipamine: ahhaa! Võrdlen. Arusaamine: see on väga suur kannatamise vorm. Tahan seda? Ei taha. No siis tuleb tulla teadvele. St õudusunenäost väljuda.»

Loe täispikka intervjuud Aigi Vahinguga portaalist alkeemia.ee. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles