Vene rikkurite pulmad – miljonid ja megastaarid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muinasjutt õhtul: kohe kohe täituvad luksuslikud lauad peente pulmakülalistega.
Muinasjutt õhtul: kohe kohe täituvad luksuslikud lauad peente pulmakülalistega. Foto: Erakogu

Eralennukiga mitmeks päevaks mõnda Euroopa tippkuurorti või just selleks puhuks Moskva lähedale ehitatud linna, megastaarid kaasas – Venemaa rikkurid pulmi pidades raha ei loe.

Pulmade pealt Vene rikkurid päris kindlasti kokku ei hoia, kinnitab Flowerpoweri tippflorist Heiti Põder, kes on koostöös Tatjana Tridvornovaga kaasa teinud mitu mastaapset suurüritust. Lähemal ajal ootavad teda ees näiteks Four Seasonsi hotelli avapidustused Peterburis ja suur lilleball 1. juunil Tallinnas Raekoja platsil – viimasega sarnast sündmust korraldavad nad igal aastal ka Monaco lähedal, ja seal on balli tipphetkeks lillekleitide show.

Mõne aasta tagant meenub mehele aga Vene pankurivõsu paariminek Eestist pärit neiuga, selle – sajandi pulmaks kutsutud – peo eelarve küündis rohkem kui 80 miljoni Eesti krooni kanti.

Veneetsia Moskva taga

«Tookord oli pulma teemaks Venezia, kõige sinna juurde kuuluvaga. Mis tähendas, et Moskvast paarikümne kilomeetri kaugusele põllule ehitas filmistuudio Venezia koopia koos Doodžide palee, Markuse väljaku, kanali ja sildadega.

Noorpaar saabus – üllatus-üllatus – muidugi gondliga, ja ainuüksi lilledele kulutati miljoneid. Pruut kandis elusatest hortensiatest valmistatud kleiti, vastabiellunud sammusid mööda lillevaipa... rääkimata siis klaaslaua sisse peidetud õitest. Palgatud näitlejad etendasid õukonnaelu iidses Venezias, kust ei puudunud klaasipuhujad ja narrid,» räägib Heiti.

Kuid et samal ajal kogus televisioonis populaarsust «Tantsud tähtedega» jäätantsu-versioon, ehitati pulma tarvis ka uisuväli, kus tipptähed pulmakülaliste aplausi saatel piruette tegid. Muidugi olid kohal megastaarid, näiteks avatantsuks soojendas armunute südant paari ballaadiga Mariah Carey, Vene superstaaridest Pugatšovast-Kirkorovist kõnelemata.

Pulmaisa rollis astus üles saatejuht Maksim Galkin ning pidu päädis sümfooniaorkestri saatel paukunud kolmveerandtunnise tulevärgi, järvest kerkivate purskkaevude ja võimsa laser-show’ga. Tagasihoidlikud arvutused näitavad, et sellise paarisaja külalisega pulma eelarvereale kirjutatakse inimese kohta vähemalt viie nulliga lõppev summa. «Ainuüksi superpulmade lille-eelarved võivad ulatuda miljoni dollarini,» mainib  Põder.

Jaht ja oma Vogue

Kahe aasta eest oli Põder taas Vene uusrikaste pulma korraldama palutud, sedapuhku Cannes’i. «Pulmakülalised elasid kuulsas Martinezi hotellis, kus filmifestivali ajal eelistavad peatuda staarid. Loomulikult lennutati nad Moskvast kohale spetsiaalselt tellitud suure Boeinguga,» meenutab mees. Et külalised saaks ülevaate pruutpaarist ja nende elust-olust, anti välja Vogue’i mõõdus ja tasemel pulmaajakiri – tippfotograafide töö, mõistagi.

«Pulmapidu leidis aset kuulsas Château de la Napoule’is.  Lossiaias kõrgusid mitmemeetrised värskete hortensiatega täidetud jääskulptuurid, kuulata sai Anastaciat ja Patricia Kaasi, kolmandal päeval sõidutati pulmarahvas hotellist peopaika Gipsy Kingsi vaatama Onassise jahiga,» räägib Põder.

Siiski ei tähenda see kõik tema sõnul, nagu armastaks rikkad oma rahaga praalida ja igal võimalikul hetkel sajalisi  luhvtitada, lihtsalt stiilsete asjade eest ollakse nõus välja käima just nii palju kui tarvis. «Tegelikult ei pea ju näiteks pruudikimp sugugi hirmkallis olema, meil Eestis võib kauni kimbu saada ka viiekümne euro eest,» nendib tippflorist Heiti Põder.

Heiti töödega saab tutvuda Facebookis:
FlowerPower design

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles