Jooga: looteasendi kasulikkusest

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Looteasend ehk balasana.
Looteasend ehk balasana. Foto: SCANPIX

Looteasend (sanskriti keeles balasana) on lohutav ja turgutav poos, mida mõnikord laidetakse. Väikese pausi võtmises ei ole aga midagi halba - see ei näita, et sa oled nõrk. Oma keha vajaduste tajumine näitab sootuks tugevust.

1. Puhkepaus ei näita, et annad alla. Selle asemel, et muretseda, mida teised teevad või mida sa peaksid tegema, tee seda, mis tundub sel hetkel su kehale õige, kirjutab treeninguportaal fitsugar.com. Mõnikord võib see tähendada seda, et oled ära teeninud pikemaajalise lootepoosi.

2. Saad hinge tõmmata. Kui sul on kalduvus joogatreeningu ajal kursilt kõrvale kalduda, siis on selle abil lihtne taastada sügav ja stabiilne hingamine. Uue poosi võtmine ei õnnestu, kui kontroll hingamise üle ei anna sulle võimalust olla matil produktiivne. Mõnikord piisab vaid mõnest korralikust hingetõmbest looteasendis, et jätkata.

3. Põhjalik puhkus on oluline treeningu osa. Keha peab vahepeal stabiliseeruma ja leidma taas tasakaalu ning see ei ole reegel, mis kehtib üheselt kõigile. Jooga puhul on oluline, et inimene tunnetaks seda, mida ta vajab, sest puhkepausi vajalikkus on kõigil individuaalne. Pausid vaid edendavad sinu suhet joogaga.

4. See on hea. Taastav lootepoos annab uut energiat. Poosi omapäraks on tunne, nagu kallistaksid iseennast. Kallistused mõjuvad ju alati hästi!
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles