Mida teha, kui töökaaslane on liiga avameelne?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui töökaaslane tahab rääkida väga isiklikest seikadest oma elus, võib see muuta su tööpäeva äärmiselt ebamugavaks. Pidev koosviibimine soodustab muidugi sõprust, kuid kui sina seda ei taha ja sulle ei meeldi liigne avameelsus, pead reeglid paika panema.

Savvysugar.com jagas nõuandeid, mida sellisel juhul teha ja kuidas hoida suhteid tööalastena.

Mõtle, mis tekitab sinus ebamugavust? On see tema jututeema või lähenemisviis või sootuks su oma varasemad kogemused antud teemadel, mis tekitavad sinus vastakaid tundeid? Töökaaslane võib-olla ei teadnud, et teema tundub sulle kohatu, kui oled ise antud jutuaine suhtes eriti tundlik.

Aseta ennast tema kingadesse. Küsi endalt, miks ta avas end just sulle? Kas ta on üksik? Kas ta loodab sinu sõbraks saada? Kui mõistad paremini ta motivatsiooni, siis oskad olukorraga ka paremini toime tulla.

Ära karda suhelda. Esimene samm liiga avameelse töökaaslasega toimetulekuks on piirid paika panna. Ta jääbki sulle oma saladusi pihtima, kui sa ei ütle, et sinu arust on see tööl kohatu. Suuna vestlus sujuvalt mujale või kommenteeri kergelt oma ebamugavustunnet.

Vajadusel räägi personalitöötajaga. Kas ta ei saa vihjetest kuidagi aru? Räägi oma juhi või personalitöötajaga, et nad teaksid, mis toimub. Väldi emotsionaalsust ja ära klatši vaid too lihtsaid ja lühikesi näiteid, et olukord saaks lahenduse näiteks teise laua näol.

Põhiline on see, et töökoht peaks olema professionaalne ja mugav keskkond. Kui töökaaslane segab sind pidevalt ja räägib asju, mida sa kuulda ei taha, võib see mõjuda halvasti töötulemustele. Ära kannata vaikides, astu enda eest välja.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles