Viis strateegiat suurepäraseks esmamuljeks

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esmamulje on oluline.
Esmamulje on oluline. Foto: SCANPIX

Esmamulje on oluline. Erinevad uuringud on näidanud, et olgu tegu tööalase kohtumise või romantilise kohtinguga, meelde jääb eelkõige mulje esimesest ja viimasest kohtumisest.

Seega, kui tahad saada ihaldusväärset tööd või kedagi võluda, siis jäta endast väga hea mulje, kirjutab psychologytoday.com. Arvamus teistest inimestest kujuneb väga kiiresti ning sageli ka väga vähese info põhjal.

Milleks siis kannatada pikka ja lohisevat tööintervjuud või kohtingut, kui tead juba sekundite jooksul, kas oled huvitatud või ei? On viis lihtsat strateegiat, mille abil saad jätta endast suurepärase esmamulje.

1. Ole sina ise, sinu «parim ise».

Oluline on olla aus ja kui sa teeskled kedagi, kes sa ei ole, siis tekitab see probleeme ning pealegi ei ole see käitumine jätkusuutlik. Väär mulje ei jää kauaks püsima. Peaksid jääma küll iseendaks, kuid nii-öelda parimaks iseendaks.

2. Ole enne kohtumist organiseeritud ja keskendunud.

Kui võtad enne kohtumist paar minutit, et keskenduda, siis võid hiljem koorida suuri dividende. Ehk aitab sind see, kui veedad paar minutit mediteerides, palvetades või oma lemmikmantrat korrates?

3. Märka oma kehakeelt.

Su sõnad võivad olla petlikud, kuid keha räägib tõtt. Märka oma rühti, silmsidet, maneere ja teisi mitteverbaalseid suhtlemisviise. Küsi endalt, mida need sinu kohta räägivad?

4. Riided on olulised.

Paratamatult mängivad hoolitsetud välimus ja riided esmamulje juures suurt rolli. Välimus on samaväärne kui käitumine, mille põhjal teised sind hindavad. Olenevalt sellest, millist sõnumit sa hindajale saata tahad, hoolitse oma riiete ja välimuse eest.

5. Asi ei ole kunagi sinus.

Liiga lihtne on esmase kohtumise korral keskenduda iseendale. See oleks suur viga. Nii palju kui võimalik, keskendu teistele. Küsi erinevaid küsimusi ja katsu vaadata maailma läbi nende silmade. Tõenäoliselt tekib nõnda parem side ja sa tunned end ka vabamalt, et jääda parimaks iseendaks, kes on kaastundlik ja tähelepanelik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles