Mis teeb naise enesekindlaks?

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ajakirjas Naised rääkisid etenduse «Kalendritüdrukud» näitlejad Terje Pennie (52), Liina Tennosaar (46), Merle Jääger (46), Ene Järvis (64), Kais Adlas (66) ja Külliki Saldre (59) naiste sõprusest ja sellest, mis teeb naise enesekindlaks.
 

Kui Kais arvas, et enesekindlaks teeb teadmine, et oled teiste jaoks vajalik, siis Liina lisas: «Kui saad hakkama oma koduasjadega - sinu lapsed on sinuga rahul ja su mees on sinuga rahul. Kui nad ütlevad sulle, et oled ilus ja tore ja armas. Mina saan oma enesekindluse sealt. Selleks peab ka jõudma mingi vanuseni. Et sulle ei lähe enam korda, mida teised sinust arvavad. Et sa ei ela teistele, vaid iseendale ja enda jaoks tähtsatele inimestele.»

«Üldise kehakultuse kõrval on ka see tähtis, et oled rahul sellega, milline sa oled. Et sa vaatad peeglisse, mõtled: jah, tõepoolest, mis teha, vanusega ikka kuskilt midagi ära kukub. Aga sellest hoolimata vaatad end paljalt peeglist ja mõtled: ma näen oma vanuse kohta ikkagi sitaks hea välja,» paljastas Merle enda enesekindluse tagamaad.

«Kui sa oled endaga tasakaalus, siis saab ka teistega tekkida see kõik, millest Liina rääkis. Aga kui ise oled katki, ei anna mitte keegi sulle seda enesekindlust. Mulle võiks igal hommikul keegi helistada ja öelda, et küll sa, Ene, oled ilus. Aga kui ma olen katki, siis ma olen katki,» lisas Ene. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles