Kevadine vutijutt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liina Karron

Kevad teeb me pähe ja südamesse juba pesa, aga toidulaud on ikka veel ühe jalaga talves kinni. Viimased kõrvitsaviilud vajavad roogadesse paigutamist ning seekord saab endale kena kõrvitsatäidise väike kevadehõnguline linnuke – vutt.

Kodumaist vutti saab näiteks Sadama turult igas konditsioonis, küll koivakaupa, rinnafileekestena ja tervelt grillfileeks ettevalmistatuna.

Mina valisin tänaseks talve-kevade põkkumiseks nimelt need grillfileed, millega on mugav valmistada täidetud vutti.

Röstitud vutid

salvei-kõrvitsa täidisega

  • 4 grillfileeks ette valmistatud vutti, 500 g
  • kena kollast kõrvitsat, 4 viilu täisteraröstsaia,
  • 2 viilu suitsupeekonit, 2 küüslauguküünt,
  • 5–6 keskmist salveilehte, soola, musta pipart, 1 sl oliivõli, 1 sl sojakastet.


Vaata vuttide kõhuõõned üle, hõõru linnukesi seest kergelt meresoola ja musta pipraga. Kuumuta pannil peenteks ribadeks hakitud peekon, seejärel lisa hakitud küüslauk, ribastatud salvei ja väikesteks kuubikuteks lõigutud kõrvits. Prae madalal kuumusel, kuni kõrvits on pehme.

Purusta kõrvits ja muu sellega koos praetud kraam kausis kahvliga peeneks, lisa pudistatud sai.
Täida vutid saadud seguga. Pintselda vutid pealt õli ja sojakastme seguga, tõsta ahjupannile tihkelt kokku ja küpseta 175-kraadises ahjus 25 minutit, kuni vutid saavad krõbeda ja kuldse jume.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles