Hooaja trend: veetlev merevahuroheline

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chloe
Chloe Foto: SCANPIX

Kõige moodsam pastelltoon? Kõige maagilisem silmavärvi mõjutaja? Üks tulisemaid toone trendipaletil? Merevahuroheline on vastus kõigile neile küsimustele, kirjutab Britta Ratas Kaubamaja ajakirjas Hooaeg.
 

Merevahurohelise maagiast saadi aru juba Vana-Kreekas – sündis ju armastusejumalanna Afrodite just nimelt merevahust. Jalutas kaldale oma pikkade punaste juuste lehvides ja siniroheliste silmade helkides ning jäi sellisena ideaalnaise kehastuseks pikaks ajaks ka hilisemas kunstiajaloos.

Selge see, et lummav rohekas moetoon on tõeline pärl punapäisele kaunitarile, aga see sobib võrratult hästi rõhutama ka heledapäiste õrna ilu. Värvi kandmisel toimub suurim maagia just silmavärvis – ka kõige igavam halli taeva karva silm omandab paradiisisaare vee roheka helgi.

Mida lähemal silmadele, seda võimsam on mõistagi värvi mõju – proovi tingimata külmi õrnrohekaid toone ja sillerdusi laugudel ning vaimustu – sa ei uskunud ise ka, et need silmad nii sinirohelised olla võivad!

Kui roheline oma kõigis varjundeis on tuliuue kevadpaleti tunnustoon, siis pastelne merevahukarva varjund on selle spektri kõige kandjasõbralikum tahk. Jume saab säravam, silmad selgemad ning pilk puhkab sel helgel ja positiivsel toonil ilmse mõnuga.

Kombineerida on värvi kerge – pane kokku moekas ühte tooni tervik või sobita kõrvale valget, sinist, pastelseid toone, ka kuld ja kontrastne karamell toovad kindla peale edu.

Kel merevahuga juba head suhted sees, võib tutvust teha ka tujukamate rohelistega mündist ja salatilehest kuni tolmuse muru ja mürkroheliseni välja. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles