Marianne Mikko TTÜ reklaamist: meelde jäi sõnumi asemel sire säär ja koer

Marianne Mikko
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marianne Mikko
Marianne Mikko Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Riigikogu liige Marianne Mikko ütleb oma kommentaaris möödunud nädalal palju poleemikat tekitanud TTÜ avatud uste päeva reklaamklipi kohta, et see on odav ja labane ning edastab täiesti vale sõnumi.
 

Vaatasin minagi seda põlve otsas nikerdatud videoklippi, mille kaasabil peaks TTÜsse tüdrukud tormi jooksma. Reklaam kui selline oli odav ja labane, igal juhul mitte nutikas. Püüti vihjata ameerika menufilmile. Asjatult!

Meelde jäi sire säär ja yorkshire’i terjer. Midagi jutustas see piiksuva häälega roosa tüdruk, aga kuna heli ja ka noore naise diktsioon oli kehv, siis meelde see sõnum esmakordsel vaatamisel paraku ei jäänud.

Teistkordsel vaatamisel sain aru, et vaatajale soovitakse edastada sõnum, et pikajuukseline abiturient või juuksur saab TTÜ kaasabil nii harituks kui ka mehele. No way, my dear!

20-aastase iseseisvusajaga riigis, kus ühiskonnas osa lastehaigusi põdemata, ei käi elu nii primitiivselt. Eesti võib küll olla infantiilsevõitu, aga ka siin kehtivad elu vääramatud reeglid.

Nagu see, et tarkus loeb ja haridus maksab. Seda tähenduses, et tark saab ise head palka. Ehk et haritud naine ei pea olema kellegi ülalpeetav, küll aga võib panustada võrdselt mehega oma pere eelarvesse.

TTÜ esindaja väitis, et tegemist on kõverpeegli või siis naljaga, mis äratab noorte tähelepanu ja seepeale tõttavad tüdrukud end siduma tehnikaülikooliga. Vaene TTÜ!

Saan aru, et haltuura vormistanud reklaamiagentuur tõmbas ülikoolil naha üle kõrvade. Sest taies ei olnud fun, vaid pani mind kui feministi õlgu kehitama. Meelde jäi jalg ja koer, mitte sõnum.

Mul on siiralt kahju Tallinna Tehnikaülikoolist, kes väärika kõrgkoolina sattus supi sisse, mis kehva liha tõttu lehkab halvasti. Sellist lurri ei annaks mina oma armsale neljajalgsele sõbrale isegi mitte nuusutada.

Muide üks väike asi veel. Koerapidajana julgen väita, et terjer tundis end talle peale surutud rollis/TTÜ värbamisklipis päris halvasti… 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles