Põhjused, miks emad on parimad töötajad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sageli arvatakse ekslikult, et emade tööle võtmine on halb, sest lapsed jäävad ju pidevalt haigeks ning töötaja puudub palju. Siiski on mitmeid põhjusi, miks just emad on parimad töötajad, kirjutas galtime.com.

Professionaalsus

Ta ei käitu klientide või äripartneritega nii nagu mõned noored neiud võivad teha. Emad ei näita oma sügavat dekolteed, tätoveeringuid, augustamisi, ei käi tööl plätudega, ei lehvita oma juukseid ning ei räägi slängiga.

Graafiku koordineerimine

Parimad ja professionaalseimad mitmete erinevate graafikute haldamises on ikka ja alati emad. Spordiürituste korraldamine, reiside broneerimine koos hulga paberitööga on neile lapsekasvatamiste kõrvalt lihtne teha - ka last kasvatades oskavad nad kenasti ülesandeid delegeerida ning veenduda, et kõik vajalik saaks tehtud. Samuti on nad sageli niivõrd osavad ka täielikku kaost rahuliku ilmega taluma ning nad saavad sellega kenasti hakkama.

Organiseerimisvõime

Ükski asi ei saa tehtud, kui ei ole organiseerimisvõimet. Riideid peab pesema, kotid pakkima koos soojade pudelitega, kodutööd vaja lõpetada, kaasa võtta näksimist ning päikesekreem ning kõiki neid asju peab ju topelt üle kontrollima, et midagi valesti ei läheks.
Kui üks detail läheb valesti, siis võib kogu plaan ebaõnnestuda. Kas siis pettunud lapse, kooli kutsutud vanemate või nurjunud tööülesannete näol.

Lojaalsus

Kui tahad teada ja aru saada lojaalsuse tähtsusest ning kõige puhtamast vormist, siis tõenäoliselt on parimateks näideteks emad. Need naised hindavad tööd ja on paindlikud. Tööandjana peaksid teadma, et kui suudad pakkuda emast töötajale, mida ta vajab, siis saad kordades rohkem tagasi. Nad kohtlevad su äri nagu oleks see nende oma ning räägivad sellest kõigile oma sõbrannadele. See on ju müügitegevusele ainult hea!

Inimeste juhtimine

Igaüks, kes on inimeste juhtimisega tegelenud teab, et kõige raskemini on juhitavad vabatahtlikud. Isiksuste mitmekesisus ning nende väga erinevad graafikud võivad inimesed hulluks ajada. Vabatahtlike liider peab oskama asju ja olukordi näha kõigist nurkadest ja iga osapoole kaudu ning säilitama erinevate gruppide harmoonia ning koostöö. Emad on sageli taolise vabatahtlikkuse ja inimeste erinevusega kokku puutunud koduses ning perekondlikus kontekstis, mis muudab neid ka antud valdkonnas oskajaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles