Riina Sildos: filmitöö on minu elu

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
21. juuli 1964 - filmindustegelane Riina Sildos
21. juuli 1964 - filmindustegelane Riina Sildos Foto: SCANPIX

Filmiprodutsent Riina Sildos rääkis ajakirjale Naised, et filmitöö on tema elu ning tal ei ole filmivaba aega ei unes ega ilmsi ja ta ilmselt ei soovi ka seda. 

«Kui ma parasjagu kontroris või arvutis ei ole, siis loen raamatuid, vaatan filme ja kogun inspiratsiooni järgmiste projektide jaoks. Mulle meeldib tööd teha, loodan, et ma ei ole muutunud töönarkomaaniks. Armastan väga oma perekonda ja sõpru, naudin tõeliselt nendega koos veedetud aega - kui ei pea rääkima, selgitama, sebima ja võid lihtsalt niisama koos olla,» selgitas ta.

Siiski tunnistas Riina, et on oma ameti nimel ohvreid toonud - enim on ta ohverdanud aega, mida võiks veeta koos oma lähedastega. «Igatsen tegelikult koduseid asju, pikku teejoomisi armsatega linaga laua taga ning arutelusid ilmaasjade üle, paaritunniseid hommikukohvitamisi ja siis lohisemist hea raamatuga kodulähedasse randa või sohva peale.»

Riina peres kasvab kaks tütart, Sarah ja Johanna-Maria, kellega naine vabal ajal tihti koos on. Samas on perioode, kus nad ei näe nädalate kaupa, olgu need siis filmifestivalid, pikemad võtteperioodid või rahvusvahelised produtsentide koolitused, kus Riina õppejõuna viibib. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles