Kas kasutad seksi relvana?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Üks kõige sagedasemaid seksuaalfunktsiooni häireid on see, kui üks partneritest kasutab seksi relvana. Võid arvata, et see on rohkem naiste pärusmaa, kuid tegelikkuses ei pruugi see sugugi nii olla.

Paljudes suhetes on partneritel erinev libiido (hinnanguliselt ühel kolmandikul), kirjutab galtime.com. See, kel on suurem isu, tavaliselt suhet ei juhi.

Vähesele seksuaalhuvile on mitmeid mõistlikke põhjuseid. Seda mõjutavad hormoonid, medikamendid, tunded ja stress. Laste ja töö tõttu võib olla raske leida aega, isegi kui soov on alles.

Isegi kui partnerite seksuaalsoov on erinev, ei tähenda kohe, et üks kasutab teist ära. Relvana kasutatakse seda siis, kui soovitakse partnerit kontrollida, temaga manipuleerida või talle haiget teha. Kui madal libiido on pigem suhtes esinevate lahendamata probleemide sümptom, mitte bioloogiline probleem, siis kasutatakse seksi ilmselt relvana.

Kui kasutad seksi relvana, siis keeldud sellest survemeetmena, sest emotsionaalsed ja füüsilised vajadused ei klapi. Võib olla, et käitud ka väga väljakutsuvalt ja ahvatlevalt, et mängida raskesti kättesaadavat. Vahekordade aja ja sageduse kontrollimine võib anda suhtes suurema võimu.

1. Kui näägutad ja kritiseerid pidevalt oma partnerit, siis pärsid meelega ta seksuaalsoove. Üldiselt vajavad naised emotsionaalset intiimsust, et nautida seksuaalset intiimsust, ja näägutamine töötab selle vastu. Kuigi mehed ei vaja emotsionaalset intiimsust nii palju kui naised, siis võib pidev tänitamine siiski seksisoovi tõrjuda.

2. Kui lased ennast käest, ei meigi end ja kannad väljaveninud dresse, siis saadad vaikiva sõnumi, et sa ei ole saadaval. See kõlab küll pealiskaudselt, aga mehed armastavad silmadega ja külgetõmme on neile visuaalne kogemus. Enda käest laskmine on kahe teraga mõõk, sest mõjub halvasti ka sulle endale.

3. Kui oled teiste ees teadlikult ja avalikult väga seksuaalne, siis kasutad oma seksuaalsust relvana. Üks asi on seksikus, kuid kui oled kohatu, siis näitab see, et tahad suhtes võimutseda.

4. Kui pead arvet selle üle, mida oma partnerilt saada tahad, ja keeldud vahekorrast, kuniks ta teeb, mida soovid, siis on see küll ilmselge, et kasutad seksi relvana.

Armatsemine on romantilise suhte väga oluline osa. Seda saab ja peabki kasutama teineteise paremaks tundmaõppimiseks. Kui üritad selle abil kaaslasega manipuleerida, siis viib see vaid suhte lõpuni.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles