Suhe endise partneriga ei tee õnnelikuks

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Vastupidiselt filmides aset leidvatele imelistele taaskohtumistele ei tee reaalses elus oma endise partneriga uuesti suhtesse astumine sind tõenäoliselt õnnelikuks, vahendab ajakiri Naised.

Ameerika teadlased leidsid, et on üsna tavaline minna lahku ja siis uuesti kokku - näiteks kolledžiealistest noortest oli 40 protsenti suhtes, mis oli vahepeal katkenud ja siis uuesti taastatud, kirjutab Health24.

Uuringust selgus, et nn tsüklilised paarid olid suhteid puudutavate otsuste tegemisel - näiteks kokkukolimine, lemmiklooma võtmine või lapse saamine - impulsiivsemad.

Tulemusena olid nad oma partneriga vähem rahul, neil oli halvem omavaheline suhtlus ja madalam enesehinnang, nad tegid rohkem suhteid kahjustavaid otsuseid ja olid ühise tuleviku suhtes ebakindlamad.

Kui inimesed ei sidunud end konkreetselt ja sõnaselgelt, esines nende puhul väiksema tõenäosusega suhet kaitsvat käitumist, näiteks suhte seisundist rääkimist või millegi ohverdamist partneri nimel.

Juhul kui nn tsüklilised paarid abiellusid, algas nende abielu väiksema rahuldustundega ja suurema konfliktsusega kui mitte-tsüklilistel paaridel. Aja jooksul nende rahulolu abieluga vähenes ja nad läksid esimese kolme abieluaasta jooksul suurema tõenäosusega juba mitmendat korda lahku.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles