Rinnahoidja suuruse mõõtmissüsteem on aegunud

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pesu.
Pesu. Foto: SCANPIX

On leitud, et lausa kümnest kaheksa naist kannab rinnahoidjat, mis istub halvasti seljas, sest traditsiooniline rinnahoidja mõõdusüsteem ei õigusta enam ennast.

Portsmouth’ ülikooli teadlaste sõnul ei ole võimalik mõõdulindiga rinnahoidja suurust kindlaks teha, sest naiste kehad on dramaatiliselt muutunud võrreldes kolmekümnendatega, mil käibelolev süsteem leiutati, vahendab dailymail.co.uk.

Traditsioonilise mõõdusüsteemi järgi, mille põhjal valmistatakse enamik rinnahoidjaid, kasutatakse kahte mõõtu: rinnaalust keha ümbermõõtu ja rinnaümbermõõtu kõige laiema koha pealt. Suurus nende kahe mõõdu vahel annab rinnakorvi suuruse ja seda märgitakse tähtedega A, B ja nii edasi.

Teadlaste sõnul on see mõõdusüsteem lootusetult aegunud, sest algselt pidi korvisuuruse kõige suurem number olema D. Näiteks Briti naistest ületavad selle suuruse juba pooled.

Õige numbri leidmiseks peab hindama õlapaelte pikkust, toestuskaare kuju, seljaosa mugavust, korvi kuju ja ka seda, et kas esiosa tugipael puutub rinnakuluuga kokku.

Rinnahoidja ekspert Dita Summerfield selgitas, et enamik naisi kannab rinnahoidjat, mis on selja pealt liiga lõtv ja mille korvisuurus on liiga väike. 80 protsenti toestusest tuleb rindadealusest ribast, mitte õlapaeltest ega korvist. Kui see on lõtv, siis rinnahoidja ei toeta piisavalt. Kümme protsenti toetusest jääb õlapaeltele, mis on sageli liiga pikad ja kümme protsenti jääb korvidele, mis on enamasti valitud liiga väikesed.

Dita Summerfield selgitas veel, et naistel on komme oma number ära valida ja sellele kindlaks jääda ning nähes poes midagi ilusat, ei proovi nad seda selga vaid ostavad kohe ära.

Viis sammu õige suuruseni

1. Õlapaelte pikkus: õlapaelad ei pea olema üle mõlema õla täpselt sama pikad. Paljudel võib olla näiteks käekoti kandmisest üks õlg madalamal.

2. Toestuskaare kuju: kui vajutad traadile, peaks see rõhuma kondile, mitte rinnakoele. Traat peaks toetuma ribidele ja mitte suruma rinna sisse.

3. Selg: pane kaks näppu selja taga kinnituse alla – peaksid tundma nagu kerget tõmmet, kuid kui tunned ebamugavust, on rinnahoidja liiga kitsas. Kui rinnahoidja tõuseb seljal üles, on see liiga lõtv ja ei paku piisavat tuge.

4. Korv: rind ei tohiks üle korvi välja punnitada – seda nimetatakse «topeltrinnaks». Keskmine naine kannab tänapäeval D korvi, kuigi paljud arvavad ise, et on B.

5. Esiosa tugipael: esiosa peaks olema vastu rinnakuluud. Kui tõmbub eemale ning naha ja rinnahoidja vahele jääb vahe, siis on korv liiga väike.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles