Tiina Talumees: olin väga väsinud ja õhtuti vajusin lihtsalt diivaninurka

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moekunstnik Tiina Talumees.
Moekunstnik Tiina Talumees. Foto: Meelis Tomson / Õhtuleht

Moekunstnik Tiina Talumees (38) meenutas ajakirjas Tervis Pluss oma hiljutist seisundit, kui ta ei jaksanud midagi teha. «Olin väga väsinud ja õhtuti vajusin kodus lihtsalt diivaninurka.»
 

Varasemalt läbi tehtud östrogeenipõhised hormoonravid olid jätnud Tiinale oma jälje - see väljendus põhjendamatus kaalutõusus ja kehvas enesetundes, lisaks kuid kestvas pidevas palavikus. Kuna tervisenäitajad olid korras ja tavameditsiinist abi ei saanud, pöördus Tiina homöopaadi poole.

Ta leidis abi ka Max Tomlinsoni raamatust «Aja oma keha vormi. Tuld rasvapadjanditele!», kus soovitatakse Vahemere dieeti, milles rohkelt kala, rohelisi ja värskeid aedvilju, kiudaineterikast toitu.

Nii hakkas Tiina sööma rohkem salateid ja toituma korrapäraselt, samuti vahetas ta kohvi nõgese- ja rohelise tee vastu. Nimelt ütleb raamat muu seas, et juues 4-5 tassi kohvi päevas, suureneb östrogeenitase naise organismis kuni 70 protsenti, soodustades seeläbi rasvade ladestumist reitele ja istmikule.  

Pärast raamatus tutvustatud programmi läbitegemist muutus Tiinal olemine kergemaks ja lisandus energiat - ka töölt koju jõudes soovis ta veel palju põnevat teha, mitte niisama istuda. 

Loe Tiina Talumehest pikemalt ajakirja Tervis Pluss märtsinumbrist!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles