Lugejad kirjutavad: miks mulle meeldib olla naine?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Naine24 naistepäevaeelsele üleskutsele kirjutada naiseks olemisest laekus lisaks kolmele võiduloole mitmeid teisi huvitavaid kirju. Avaldame siinkohal veel kolm kirja, kus lugejad on vastanud küsimusele: Miks mulle meeldib olla naine? Avaldatud lugude autoreid premeerime erinevate iluauhindadega!

***

Mulle meeldib olla naine
imetletud, ebamaine

tujukas kui merelaine

õrn kui kanasink nii taine



lendu läheb meel nii kaine

haavatavus pole paine

salasoov, mis ulm või maine,

poeta üle huulte, naine

siis su kallim, ebamaine

täidab kõik su soovid, naine!


***

Mulle meeldib olla naine, sest mulle on lubatud kõik järgnev:

  • magus šokolaadiarmastus
  • piisavalt suur meigikott
  • kohvritäis riideid kahepäevasele reisile – kunagi ei tea ju, mis ilm on ja kuhu minna vaja vähemalt kolm erinevat lõhnaõli, sest tujud muutuvad
  • pandasilmad, sest ujuma minnes unustasin meigi maha võtta
  • kapitäis riideid ja vähemalt kümme paari kingi
  • võin olla vahel nõrgem, aga vahel pean olema ka tugev ja suudan seda
  • vabadus olla haavatav – meie, naised, võime ju nutta löristada, kui (kahe)kümnendat korda Titanicut vaatame
  • igakuine vääksumine, kui päevad on – hormoonid ju möllavad
  • kogeda oma mehe pilku endal, kui olen kaheksandat kuud rase – näha temas seda sära ja mehisust, mis hüüab maailmale, et saan isaks!
  • võimalus olla ema ja kanda endas last – tunda tema liigutusi ja kogeda sünnirõõmu ja -imet.


Mulle meeldib olla naine, sest nii saangi olla see, kes olen. Olen sündinud naiseks ja tunnen sellest rõõmu. Pealegi on fantastiline olla naine ja tunda endal meeste tähelepanu – olgu selleks siis lilled, üllatused ja komplimendid või sisemine rahulolutunne, kui tean, et mind on märganud minu jaoks kõige olulisem mees - minu mees ja ta on minuga õnnelik.  

PS! Ainult tsellulliit ei meeldi mulle. Kas mehed tahaksid seda omale?

***

Mulle meeldib olla naine, kuna naisena on justkui lubatud olla natuke edev, vahest jonnida ja olla tujukas. Saab lihtsamalt abi paluda. On ju loomulik, et naine ei oska kõike, ei suuda, ei jõua ja siis on hea teiste abile loota.

Naine on siiski kodu kujundaja ja kodutunde looja. Naine on hoolitseja, hea on ju kellegi eest hoolitseda ja kellestki hoolida.

Naisest teeb tõelise naise tema tugevus. Naised on küll nõrgem pool, aga seesmiselt tugev naine on tõeliselt naiselik. Kellel enesekindlust napib, see teeb kõik ise ära, saab kõigega hakkama ja kaotab seetõttu oma naiselikkuse. Tõeline naine ei häbene olla ka nõrk ja abi paluda. Tõeline naine oskab kinke vastu võtta ja lõõgastuda ning enda heaolule mõelda.

Tänapäeval on naine olla lihtsam kui eales varem, kuna tänapäeval on kõik lubatud. Vali, mis meeeldib - vabaabielu, abielu, üksiku elu. Kui tahad, siis saad end üles vuntsida kõiksugu protseduuridega. Kui ei viitsi ega taha, sobib ka nii. Ühesõnaga valikuid on palju ja miski pole tabu. Igaüks valib oma elustiili.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles