Jamie Oliveri koolitoit parandas õpilaste vaimseid võimeid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters / Scanpix

Hiljutine uuring näitas, et briti telekoka Jamie Oliveri algatatud suur tervisliku koolilõuna programm parandas õpilaste eksamitulemusi ning tähelepanu klassiruumis.

Sõltumatu uuring näitas, et koolis sooja lõunat söövate 11-aastaste õpilaste tulemused teadusaladel paranesid 8 protsendi ning emakeeles 6 protsendi võrra, haiguse tõttu puudumine langes aga 15 protsendi võrra, kirjutab Times Online.

Essexi Ülikooli sotsiaal- ja majandusinstituudi uuringus osalesid Greenwitchi ja Suurbritannia kaguosas asuvad koolid, kes osalesid ka Oliveri 2004. aastal alanud koolitoidu projekti käsitlevas telesaates.

Kampaania käigus leidsid toitumisspetsialistid, et enamikes koolides pakutud koolilõunad ei sisaldanud pooltki päevasest soovituslikust rauakogusest, mistõttu tuli paljudele kokkadele tutvustada nii liha, kaunviljade kui roheliste köögiviljade kasutamise vajadust ja valmistamisviise.

Greenwitchi nõukogu eraldas tänu Oliveri edukale tööle koolikokkade koolitamiseks enam kui 90 000 inglise naela aastas, ehk ligi 1,6 miljonit Eesti krooni ning valitsus kindlustas tervisliku koolimenüü koostamiseks enam kui 220 miljoni inglise naela suuruse toetuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles