Kuidas naistepäeva keskkonnasõbralikumalt tähistada?

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Bioneer.ee pakub välja mõned ideed, kuidas naistepäeva keskkonnasõbralikumalt tähistada.

Esiteks ei tasu naistepäevast teha tarbimispüha, kinkides tarbetuid nipsasjakesi, ega osta poest igavaid trükitud piltpostkaarti - ise tehtud kaart näitab, et saatja on südamega asja juures olnud ning kaarti on vahva ka koos lastega meisterdada.

Kui kohtud õnnitletavaga nagunii, siis ole julge ja anna kaart ise üle - näitad välja, et mõtled õnnitlust tõsiselt ja säästad postiljoni jalavaevast.

Kui tahad aga meeles pidada paljusid tutvusringkonna naisi, võid saata ka e-kaardi, või siis hoopis helistada või külla minna.

Kui tahad kinkida lilli, siis lõikelillede asemel oleks vahelduseks tore kinkida mõni ilus potilill - lõikelillede puhul tasub meenutada, et neid tuuakse sageli välismaalt, neid on reeglina väetatud ja väga arvestatav kogus lilli rikneb juba enne tarbijani jõudmist.

Kui tahate meeles pidada kontori kõiki naisi korraga, siis viige kontorisse mõni kena potilill. Nii näevad teie töökaaslased oma kinki veel kaua ja teie ise saate töötada rohelisemas töökohas.

Naistele meeldivad kokkavad mehed - pole vahet, kas teed ise süüa oma kallimale või viib enda tehtud koogi kontorisse töökaaslastele, maitsev toit on alati hea üllatus.

Naerata ja ole mõistev kaaslaste suhtes - naeratus ei maksa midagi, ei saasta keskkonda, ei kuluta loodusressursse, ei muutu prügiks. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles