Kahe lapse isa: ma ei imesta, et paljud lähevad väikeste laste kõrvalt lahku

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ajakirja Pere ja Kodu märtsinumbris peeti maha vestlusring kolme isaga, kes kõik tunnistasid, et väikeste laste kõrvalt on aega naisega kahekesi olemiseks väga raske leida.
 

«Ma ei imesta, et paljud paarid lähevad väikeste laste kõrvalt lahku. Umbes aasta läheb, enne kui hakkad vaikselt avastama, et sul on kodus võluv naine, ei olegi lihtsalt mingi aparaat oma funktsioonide ja tahtmistega,» rääkis Raivo Piirsalu (36), kelle peres kasvab 3 aasta ja 6 kuu vanune Triinu ja 1 aasta ja 2 kuu vanune Roomet.

Hannes Prits (30), kelle peres kasvab 4 aasta ja 6 kuu vanune Robert Oliver ja 8-kuune Isabel, tunnistas, et temal ja tema naisel võttis oma rütmi kättesaamine pärast lapse sündi seitse-kaheksa kuud aega, nüüd on aga suhe jällegi parem kui enne lapsi.

Hannese arvates peaks võtma eelduseks, et «meie aeg» on sama tähtis kui kõik muu. «Näiteks õhtul on meil tund-poolteist laste magamise ajal, mil on võimalik rääkida ja kahekesi õhtust süüa.»

Hannes rääkis, et mõlemad pooled vajavad aega ka kodust väljas ning arusaamatused algavad tihti sellest, et naine tunneb, et ta on piima andev lapsekasvatusmasin.

«Minu puhul on aeg endale tunnike-paar trenni nädalas, sama võimaluse oleme loonud naisele. See pole mulle eriti mugav - kantseldada õhtul üksi kaht last - , aga saan sellest palju tagasi! Naine tuleb trennist, on hoopis teisel lainel ning kohe on lihtsam suhelda. Teine võimalus paarisuhet aidata on luua situatsioon, kus saab kogeda ühiselt midagi väljaspool ringi laps-mähkmed-uni-töö.»  

Loe ajakirja Pere ja Kodu märtsinumbrist pikemalt, mida mehed isaks saamisest ja kõigest sellega kaasnevast, sh. unevõlast, hobidest ja seksist arvavad!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles