Suurettevõtted püüavad streigi ajal oma töötajatele vastu tulla

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Naine24 küsitletud suurettevõtted kinnitasid, et püüvad 7.-9. märtsini toimuva õpetajate streigi ajal oma töötajatele vastu tulla, kui neil ei ole oma lapsi kellegi hoolde jätta.

SEB personali ja koolituse divisjoni direktori asetäitja May-Liis Veinjärv selgitas, et SEB püüab tööandjana antud olukorras olla paindlik ja nendel töötajatel, kellel ei ole võimalik oma lapsi kellegi teise hoolde jätta, soovitatakse oma otsesele juhile olukorrast märku anda, et koos sobiv lahendus leida.

«Oleme streigipäevadel paindlikud ja kokkuleppel juhiga on töötajatel võimalus sellel ajaperioodil korraldada endale paindlikum tööaeg,» kinnitas ta. «Võimalusel saab tööd teha kodus või töö iseloomust sõltuvalt saab ka lapsed kontorisse kaasa võtta.»

Rimi pressiesindaja Katrin Bats nentis, et nende ettevõttes ei ole see probleemina esile kerkinud. «Pigem on lahendusi otsitud transpordi osas ning selles osas ka lahendusi pakume,» kinnitas ta.

«Kontoritöötajatel on ennegi lapsed vajadusel tööl kaasas olnud, kauplustes aga lähenetakse probleemile selliselt, et vahetatakse omavahel tööpäevi,» selgitas Bats. «Selles osas oleme loomulikult paindlikud ning loodetavasti ükski ema oma väikeseid lapsi üksi koju jätma ei pea.»

Selveri avalike suhete juht Annika Vilu kinnitas, et teenindajatel saab vajadusel muuta töögraafikuid nii, et vanemad saaksid ise lastega streigipäeval kodus olla. «Juhatajate sõnul on seda võimalust kasutatud siiski väga vähe, enamik vanemaid on leidnud lastele hoidjad ega vaja vaba päeva,» tõdes ta.

Ka Selveri töötajatel olevat Vilu sõnul Tallinnas probleemiks pigem ühistranspordi seisak. «Püüame omavahel kokku viia autoga ja jala tööle tulijad ning vajadusel korraldanud taksosõidu.»

Swedbanki pressiesindaja Mart Siilivask ütles, et nemad on lähipäevadeks valmis. «Kui rääkida oma töötajatest, siis siin oleme rakendanud mitmeid lahendusi, et töö ei katkeks ning töötajad oleksid rahul,» selgitas ta.

Siilivask tõi välja, et näiteks on nad lubanud töötajatel, kel võimalik, teha tööd kodukontorist ja erandjuhtudel on antud töötajatele ka tasustatud vabu päevi. «Nii meie Tallinna peamaja kui ka Tartu Dorpati kontorite laste mängutoad on kindlasti täiskasutuses. Lisaks on veel mõned lahendused keerulisemates kohtades nagu kõnekeskus - autojuht koos autoga, kes siis vajadusel sõidutab koju ja tööle neid töötajaid, kel endal selleks võimalusi pole.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles