Kümme vananemisvastast nippi naistele

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Me kõik jääme vanaks, see on paratamatu. Elustiiliga saab siiski nooruslikku välimust ja tervist veidi kauem hoida.

Genius Beauty jagas nõuandeid, kuidas end hoida, et mitte liiga kiiresti vananeda.

Liigu

Hoia end vormis! Hea vorm ja energiavahetus kindlustavad tervise ja nooruslikkuse. Uuringud on näidanud, et regulaarsed jalutuskäigud võivad vanemas eas esinevaid kognitiivseid häireid ära hoida. Ülekaal võib kahjustada elukvaliteeti ka pikemas perspektiivis, seega jälgi oma kehakaalu.

Nahahooldus

Pigmendilaigud on äratuntavad vananemismärgid. Ära päevita liiga palju ja kasuta päiksekaitsekreeme. Niisuta piisavalt nahka ka muul ajal.

Söö kala

Kalades leiduvatel omega-3 rasvhapetel on põletikuvastased omadused ja need mõjuvad hästi südamele. Söö rasvast kala nagu lõhe, makrell, forell ja sardiinid.

Kodused ilutoimingud

Kui asetad niisutatud teekotid veerand tunniks silmadele, siis alaneb turse ja mustad ringid kaovad. Vanaema nipid toimivad ka tänapäeval!

Niisuta nahka

Kortsude vastu aitab eelkõige pidev niisutamine. Kanna päikeseprille ja kasuta head niisutavat kreemi, mis kaitseb ka UV-kiirte eest.

Hoidu sigarettidest

Suitsetajad näevad vanemad välja. Kantserogeenid ja tõrv ei mõjuta negatiivselt kõigest siseorganeid vaid ka nahka, juukseid ja hambaid.

Võimle

Selg on elu sammas ja musklid on selle raamiks. Võimle vähemalt kaks korda nädalas. Treeningu ajal rikastub veri hapnikuga, kalorid kuluvad, immuunsus tõuseb, efektiivsus paraneb ja ühtlasi tõuseb ka tuju.

Kollageen

Kollageeni loomulikku tootmist võid toetada teatud kreemide kasutamisega, et nahk püsiks prink.

Vitamiinid

Vitamiinid on tervisele väga olulised ning nende abil võitleb organism ka vananemise ilmingutega. E-, C- ja A-vitamiin toetavad immuunsüsteemi ning aitavad organismil taluda suitsetamist ja kiirgust.

Ole vaatamata vananemisele positiivne

Ole rõõmus nii noore kui vanana, sest vananemine ei ole maailma lõpp. Sel eluperioodil võid avastada midagi sootuks uut. Uuringud on näidanud, et need, kes suhtuvad vananemisesse negatiivselt, võivad suurema tõenäosusega saada südamerabanduse. Vanus on kõigest number – kui arvad, et oled noor, siis oledki!
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles