Merike Pääro: presidendiproua kleidi õmblustöö oli väga kvaliteetne

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves ja Evelin Ilves
President Toomas Hendrik Ilves ja Evelin Ilves Foto: Sille Annuk

Presidendiproua kleidile heideti meedia vahendusel ette, et see olevat halvasti õmmeldud, sest see kiskus büstist, kirjutab Kroonika.

Kleidi autor, Bastioni esileedi Merike Pääro selgitas, et viperus tuli sisse kätlemisega, sest nad olid arvestanud, et kätlemise käsi jääb presidendi poole, aga läks vastupidi. Pääro sõnul on paratamatu, et kui kätt liigutatakse 800 korda, siis kleit liigub ning ta rõhutas, et õmblemine oli väga kvaliteetne.

Kleidi valmistamine sai Pääro sõnutsi alguse juba septembris, mil Evelin andis inspiratsiooni aluseks setu rahvarõivaid. Kleiti kaunistavad rahad vermiti Inglismaal.

Kuna Pääro sõnul on nad tootlusettevõte ning ei elatu sellest, et presidendile riideid teha, siis küsisid nad kleidi eest vaid töö ja materjali raha. Kõige rohkem jäi kleidiga rahule president, kellele olevat see varasematest kleitidest meeldinud kõige enam.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles